" />

LANGOȘI – cea mai simplă rețetă!

l-2

Iată cum poți să faci cu ușurință acasă aceste delicioase „gogoşi” ardelenești umplute cu brânză, dar pe care le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc.

INGREDIENTE: 250 g faina 150 ml apa calduta 1/2 bucata cub de drojdie proaspata 1 praf sare 2 linguri zahar 2 cani ulei pentru umplutura 200 g branza sarata (sau alte umpluturi favorite)

MOD DE PREPARARE  Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine. Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute. Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut. Se turtesc bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem etc.). Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Se scot langoşii pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

SUGESTIE DE SERVIRE: Ardelenii obișnuiesc să pună pe langoșii simpli smântână, brânză rasă, pastă de tomate și tot felul de alte toppinguri. Experimentați și voi!

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

Joaca-te cu noi ! legume