" />

MERDENELE cu CARNE – rețetă foarte gustoasă!

a

Reţete vechi româneşti reinventate

Rețete de Paște reinterpretate

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

…In perioada 2008-2011, Anca s-a ingrasat 60 de kilograme, apoi a revenit la greutatea ideala in numai doi ani, fara eforturi, fara a renunta la alimentele preferate, fara pastile sau operatii. Cazul sau a devenit viral pe internet si a transformat in bine vietile a mii de oameni, dupa ce Anca si-a luat inima in dinti si a facut cunoscuta povestea sa. Secretele care au ajutat-o in lupta cu kilogramele in plus sunt impartasite in cartea sa, Dieta Minune: Drumul de la 120 la 60 de kilograme< /strong>

Pentru fabuloasele merdenele, ai nevoie de:

Aluatul: 500 g faina, 250 g untură, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.

Umplutura: 500 gr carne de porc tocată, 1 ceapă mare roșie făcută solzișori, 1 ceașcă de bulion, mărar verde, sare, boia dulce, nucșoară

OFERTĂ!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Ce trebuie sa faci pentru a-ti reuși această savuroasă rețetă bănățeană (varianta clasică AICI –  https://bucatarici.ro/cum-sa-faci-merdenele-cu-branza/:

 Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untura. Se bate mult, se întinde si se înveleste bucata de untură cu aluatul. Se întinde iar. Operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul în 3 si de 2 ori în 4). Dupa fiecare întindere, se tine un sfert de ora la frigider.

Tapetează tăvile cu hârtie pentru copt pe care se unge cu puțin unt sau cu câteva picături de ulei.

Carnea tocată și solzișorii de ceapă se călesc cu puțin ulei de floarea soarelui, apoi se adaugă bulionul și se lasă să scadă la foc moale până ce se va evapora lichidul. Mixtura rezultată se condimentează cu aromele și mirodeniile favorite, apoi se lasă să se „odihnească” un sfert de oră.

Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o linguriță de umplutură. (Sau, cu ajutorul unui pahar cu deschidere mare, decupează cercuri din foaia de aluat!)

Impatureste patratele pentru a obtine un plic si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.

Pune merdenelele in tavi, unge cu galbenus pe margini si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti, aburinde! Un pic de smântână dreasă cu usturoi alături nu strică, după gust.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume