" />

MINCIUNELE, uscățele sau SCOVERGI – rețeta simplă

a-

Reţete vechi româneşti reinventate

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

 Terapia culinară cu bere

…In perioada 2008-2011, Anca s-a ingrasat 60 de kilograme, apoi a revenit la greutatea ideala in numai doi ani, fara eforturi, fara a renunta la alimentele preferate, fara pastile sau operatii. Cazul sau a devenit viral pe internet si a transformat in bine vietile a mii de oameni, dupa ce Anca si-a luat inima in dinti si a facut cunoscuta povestea sa. Secretele care au ajutat-o in lupta cu kilogramele in plus sunt impartasite in cartea sa, Dieta Minune: Drumul de la 120 la 60 de kilograme< /strong>

Li se spune în fel și chip, în funcție de regiune: minciunele, scovergi, uscățele, fundițe crocante, cirighele. Sunt, de fapt, niște gogoșele din aluat fraged, având o formă specifică și se prăjesc în baie de ulei, după care se pudrează sau nu cu zahăr farin sau se înmoaie în dulceață sau în diverse sosuri, de la cel de brânză și iaurt la cele dulci, de fructe. Indiferent de variantă, ne-au încântat tuturor copilăria!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Ingrediente: două ouă întregi, 3 linguri de zahăr, 100 gr untură proaspătă (sau margarină), 100 ml smântână (sau iaurt gras), coajă de lămâie, esenţă de rom sau vanilie, un praf de copt, un praf de sare, făină cât cuprinde; ulei încins pentru prăjit; zahăr pudră pentru decor.

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele şi se frământă, la început cu lingura, apoi cu mâna, până se obţine un aluat nelipicios. Se întinde o foaie de 4-5 mm şi se taie în romburi, crestându-se pe mijloc, întorcându-se unul dintre colţuri prin tăietură şi se obţine o formă răsucită. Se încinge uleiul pe foc domol şi se prăjesc . Când sunt coapte, se scot pe un şerveţel absorbant, se lasă puţin să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

 

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume