" />

MUSACA – așa cum o făceau grecii odinioară

?

Această rețetă – „ca la tavernă”! – ne readuce aromele levantine din cârciumioarele grecești din Brăila și din alte locuri unde negustorii de grâne de odinioară se așezaseră prin părțile noastre.

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Retete vegetariene cu „gust” de carne

5 vinete mari coapte
5 roșii
200 grame brânză de capră
200 grame caș de oi
100 ml ulei măsline
2-3 ouă
busuioc, nucșoară, salvie – după gust
sare de mare
piper alb proaspăt râșnit

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase
Vinetele și roșiile se spală și se taie felii mai groase, și unele și altele, dar, numai vinetele se rumenesc în ulei încins de măsline. Alături fărâmițăm brânza de capră și radem cașul.
Într-un vas rotund așezăm cu migală un pat de vinete, presărăm mirodeniile, apoi un strat de brânză de capră, după care urmează roșiile felii peste care se rade cașul. Repetăm metoda încă o dată și dăm la cuptor circa 30 de minute. Când sunt aproape gata batem 2-3 ouă deasupra…. așa ne recomandă și Kera Calița ot Jariștea.

Rețete vechi românești în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI. Puteți comanda CĂRȚI cu aceeași tematică AICI

Joaca-te cu noi ! legume