" />

MUȘCHIULEȚ de PORC împănat cu FRUCTE

a--

Rețete la grătar „altfel”!
Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Ingrediente:

1 kg mușchiuleț de porc,

10 feliuțe de slănină

100 militri ulei de măsline

sare, piper

condimente  uscate (cimbrișor, dafin, piper, usturoi, oregano, anason, busuioc, coriandru)

3 portocale sau caise tari

2 mere

100 grame cașcaval

3-4 ciuperci

roșii cherry în bulion (sau roșii cherry proaspete și un pahar de suc de roșii)

1 pahar de vin roșu

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Mod de preparare:

Mușchiulețul se lasă la fezandat în vin peste noapte. Cu câteva ore înainte de preparare, se unge muschiulețul cu puțin ulei de măsline, se sărează și condimentează și se dă la frigider. Mușchiuletul condimentat se crestează din loc în loc și se înfig feliuțe subtiri de măr, se așază deasupra ciupercile curățate și spălate. Se aranjează pe o tavă și se toarnă deasupra restul de ulei de măsline, sucul de roșii și vinul, apoi se dă la grătar, udând din când în când carnea cu sosul din tavă. Portocalele sau caisele curățate se dau la blender până se obține un piureu care se toarnă deasupra mușchiului înmuiat bine, pe lângă mușchi se așază merele date prin răzătoare și roșioarele cherry. Se dă din nou la grătar cam 10 minute, după care se scoate și se presară deasupra cașcavalul dat prin răzătoarea mare; se dă din nou la grătar 5 minute pentru gratinare.
Acest preparat se servește tăiat felii, cu sosul de mere, din tavă, decorat cu frunze de pătrunjel, roșii cherry și măsline negre.

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Joaca-te cu noi ! legume