" />

Nebunie: FILE de struț la grătar cu ÎNGHEȚATĂ de șofran

a----

a--a---a----Retete la gratar „altfel”

Confesiunile unui bucătar fericit

FILE DE STRUȚ LA GRĂTAR CU ÎNGHEȚATĂ DE ȘOFRAN

Rețetă propusă cândva lui Bucătărescu de Chef Adelina Tabaneț de la restaurantul Prime Steak & Seafood (complexul Radisson Blu, București).

Ingrediente:

200 grame file de struț

100 grame champignons

100 grame funghi porcini

1 crenguță rozmarin

200 grame spanac

50 grame unt

30 grame ceapă

sare, piper după gust

10 mililitri ulei de măsline

1 cățel de usturoi

10 mililitri smântână de gătit

Sos:

100 mililitri vin Porto

2 linguri miere

Înghețata:

100 mililitri frișcă lichidă

200 mililitri lapte

1 ou

20 grame zahăr

3-5 fire șofran

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Mod de preparare:

Se curăță ambele tipuri de ciuperci, se toacă sub formă de cubulețe, apoi se trag la tigaie cu puțin ulei de măsline, aromatizând cu rozmarin și câteva feliuțe de usturoi.

Spanacul decongelat se trage, de asemenea, la tigaie cu unt, ceapă tăiată fin, sare și piper, apoi se face spuma de spanac cu ajutorul sifonului special.

Separat, se pregătește sosul din vin de Porto și miere, lăsându-se să scadă până ce se obține o reducție de consistența dulceții.

Fileul de struț se taie în 3 felii, care sunt condimentate cu sare și piper pe ambele părți, apoi este pus pe grătarul preîncălzit câteva secunde pe fiecare parte, pentru a se obține tiparul clasic de grill, apoi este introdus la cuptor încă 2-3 minute.

Se face înghețata din laptele redus cu frișca lichidă, zahărul și firele de șofran. Se bate gălbenușul și se integrează treptat compoziției de frișcă. Apoi, se pune la congelator pentru a obține înghețata.

Se montează carnea pe platou, adăugând o roșie cherry și crenguța de rozmarin, cu înghețata de șofran alături într-un pahar.

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Joaca-te cu noi ! legume