" />

OUĂ UMPLUTE – 6 rețete savuroase pentru masa de PAȘTE

a---

 

Retete de paste-500x500Rețete de Paște reinterpretate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

OUĂ UMPLUTE CU AVOCADO ȘI CAȘ AFUMAT

Ingrediente:

4 ouă roșii fierte tare

150 grame caș afumat de oaie

sare

piper

busuioc verde

1 ceapă verde

1 lămâie verde (zeama)

Mod de preparare: Răzuiește cașul și amestecă-l cu gălbenușurile pasate, apoi adaugă pasta de avocado, tip guacamole (dreasă cu zeamă proaspătă de lâmâie, 2 gălbenușuri, sare și piper după gust), cu ajutorul căreia vei obține o savuroasă umplutură consistentă. Toacă mărunt ceapa verde, adaug-o la umplutură și condimentează cu sare, piper și. Umple ouăle cu compoziția rezultată.

OUĂ UMPLUTE CU CIUPERCI  

Ingrediente:  

6 ouă

2 gălbenuşuri

1 lingură muştar

100 ml ulei

100 grame şuncă

100 grame ciuperci

sare

piper

câteva frunze de salată verde

Mod de preparare: Se pregătesc la fel ca mai înainte. Se înlocuiesc castraveţii în oţet cu ciuperci înăbuşite şi tăiate foarte mărunt.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

 

OUĂ UMPLUTE CU FICAT DE GÂSCĂ

Ingrediente:

6 ouă

100 grame ficat de gâscă

o linguriță de unt proaspăt

sare

câteva frunze de salată verde

Mod de preparare: Fierbe ouăle tari, curăță-le de coajă și taie-le în două, pe lungime. Scoate gălbenușurile și amestecă-le cu ficatul de gâscă, apoi adaugă untul, sarea și o linguriță de condiment Vegeta, totul concurând pentru un gust îmbietor. Cu această compoziție se umplu jumătățile de ou, care se așază în farfurie pe un strat de salată verde cu maioneză.

OUĂ UMPLUTE CU PASTĂ DE PEȘTE 

Ingrediente:

6 ouă

50 grame unt proaspăt

1 linguriţă pastă de peşte (anşoa)

câteva frunze de salată verde

Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit se curăţă şi se taie pe lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se sfărâme. Gălbenuşurile se pun într-un castron, adăugându-se untul şi o linguriţă de pastă de peşte. Toate acesea se freacă bine până ce se obţine o pastă omogenă cu care se umplu albuşurile. Se aşază pe o farfurie şi se pun împrejur frunze de salată verde.

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

OUĂ UMPLUTE CU SOS DE MUȘTAR  

Ingrediente:

6 ouă

2 linguri muştar

2 gălbenuşuri

sare

150 ml ulei

3 sardele de Lissa

capere

2-3 castraveţi în oţet

Mod de preparare: Se pregătesc cele şase ouă ca mai înainte. Se freacă gălbenuşurile date prin sită cu muştarul, gălbenuşurile crude, sare, ulei turnat puţin câte puţin, ca la maioneză. Separat, se spală şi se curăţă de oase sardelele, se taie foarte mărunt câteva capere şi 2-3 castraveţi mici în oţet. Se amestecă toate acestea cu jumătate din sosul de muştar şi se umplu jumătăţile de ou. Pe fiecare ou se pune câte o caperă. sosul rămas se toarnă într-o farfurie, iar deasupra se aşază cu grijă ouăle. Împrejur se pun frunze de salată verde sau felii de ridichi de lună.

OUĂ UMPLUTE PICANTE   

Ingrediente:  

6 ouă

2 gălbenuşuri

1 lingură muştar

100 ml ulei

100 grame carne de pasăre sau şuncă

2 castraveţi în oţet

sare

piper

câteva frunze de salată verde

Mod de preparare: Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit se curăţă, se taie în două în lat şi se taie puţin din capetele rotunjite, astfel ca ouăle să poată sta în picioare ca nişte păhărele. Se scot gălbenuşurile şi se împart în două.  Jumătate se trece prin sită şi se amestecă cu o lingură de muştar, cu gălbenuşurile crude şi cu puţină sare. Se pune uleiul, turnându-l câte puţin şi amestecând mereu, până ce sosul este gata. Gălbenuşurile lăsate deoparte se freacă bine cu carnea de pasăre fiartă ori friptă sau şunca, date prin maşina de tocat. Se adaugă castraveţii tocaţi foarte mărunt şi o lingură sau două din sosul pregătit mai înainte. Se pune sare şi piper după gust. Cu această compoziţie se umplu ouăle cu vârf. Se toarnă sosul în farfuria cu care vor fi servite la masă, şi deasupra se aşază jumătăţile de ou umplute. Împrejur se pun foi de salată verde sau aspic tocat.

Multe alte retete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun” din colecția Bucătărescu, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

 

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume