" />

PAPA FRANCISC si florile – Galerie FOTO

a-06

Papa Francisc este un mare iubitor al Naturii și se înconjoară de flori ori de câte ori are ocazia!

Toate poveștile inedite despre Papa Francisc în volumul Între „Societatea lui Iisus” și… fotbal. Papa Francisc, un Suveran Pontif de tip nou din colecția Istorii Secrete Editurii Integral, disponibilă AICI.

a-00 a-02 a-03 a-04 a-05 a-06 a-07

a-08Celelalte volume din seria Istorii Secrete la Vatican:
Volumul XLVII: 
Ioan Paul al II-lea – de la atentatul lui Mehmet Ali Agca la controversatele istorii ale unui Papă cu rădăcini românești Dacă pe străbunicul Papei cu sânge polonez îl chema, într-adevăr, Voicilă (nume din care a fost derivat apoi Wojtyła), el având astfel și o câtime de sânge românesc, este doar unul dintre secretele fostului Suveran Pontif, care și-a întrebat cândva un oaspete primit în audiență… „-Ce mai face România noastră?”.
Volumul XLVIII: Codul Da Vinci: istoria fascinantă a papalității, de la misterele trecutului la enigmele moderne
Literatura a fost întotdeauna fascinată de istoria ascunsă a Sfântului Scaun și a oferit adesea interpretări surprinzătoare, care, la adăpostul convenției ficțiunii, au indus ideea că oricând s-ar putea verifica și în realitate, sub mantiile de purpură ale înalților ierarhi ascunzându-se o mulțime de secrete tulburătoare, a căpror dezvăluire poate zdruncina oricând temeliile credinței creștine…
Volumul XLIX: Papalitatea, Transilvania și Principatele Dunărene – un mileniu de istorie controversată
Războaiele religioase au zguduit Țările Române începând din Evul Mediu și până astăzi, în diferite forme, inclusiv revolte armate, ortodocșii fiind opuși catolicilor dat și reformaților calviniști, românii ortodocși luptând cu românii greco-catolici, iar comuniștii prigonind Biserica Catolică Unită cu Roma între 1948 și 1989, iar după aceea greco-catolicii acționând în justiție Biserica Ortodoxă Română în chestiunea lăcașurilor de cult neretrocedate. Iar Suveranii Pontifi au intervenit de fiecare dată…
Volumul XL: Cruciadele și Vaticanul – de la legendele cavalerești la epoca digitală
Pornite inițial ca „războaie sfinte” la inițiativa Papei Urban al II-lea la sfârșitul secolului al XI-lea, cele opt Cruciade au devenit în timp expediții militare de cucerire și surse de importante venituri pentru diferiții lor conducători, deși aureola romantică a nobililor cavaleri ce apărau idealurile catolicismului nu a dispărut niciodată, numărul uriaș de victime justificând-o la alibi.
Volumul LI: Sfântul Scaun între misterele lumești și teoria conspirației
Nu puține sunt misterele Vaticanului din timpul veacurilor dar și din contemporaneitate: poveștile așa-zicând reale sună, adesea, chiar mai complicat și, aparent, mai fantezist decât intriga din Codul lui Da Vinci al lui Dan Brown sau decât scenariile conspiraționiste reiterate de unele website-uri de nișă. De la scara păcatelor lumești la evenimente fantastice ce presupun existența unor personaje din alte lumi sau de la paginile îngălbenite de vreme ale tomurilor din biblioteca inaccesibilă a Sfântului Scaun la extrasele de cont controversate ale Institutului de Opere Religioase – se ridică atâtea și atâtea semne de întrebare. Iar recenta tragedie de la Notre Dame vine să adauge altele!
Volumul XLII: Figuri memorabile ale Papalității – Legende și controverse
Cei 265 (sau 266?) de Suverani Pontifi recunoscuți de Biserica Catolică alcătuiesc o paradigmă complexă și controversată a însăși diversității umane, reunind laolaltă sfinți martiri și păcătoși notorii, adolescenți perverși și înțelepți venerabili, personaje obsedate de putere și simboluri ale demnității și umilinței, ariviști lacomi care n-au ezitat să facă niciun compromis (inclusiv să-și vândă, la propriu, tiara papală!) și părinți spirituali care au îndrumat mulțimile pe calea pioșeniei și a Credinței ș.a.m.d.
TOATE VOLUMELE pot fi găsite și la standul INTEGRAL de la<strong> BOOKFEST </strong>până duminică 2 iunie, ora 18.00!

Joaca-te cu noi ! legume