" />

PATEURI de casă cu tot felul de umpluturi – REȚETA simplă

a--

 Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Pateurile de casă sunt, adesea, soluția cea mai la îndemână atunci când te trezești cu musafiri nepoftiți sau când, pur și simplu, ai poftă de ceva bun pentru tine și familia ta. Desigur, cel mai ușor este să folosești foietaje cumpărate (se găsesc peste tot!) și să pui în ele cele mai variate umpluturi (telemea sfărâmicioasă cu mărar sau brânză dulce cu stafide, ciuperci abia călite, carne tocată trasă la tigaie cu ceapă, șuncă cu brânză, cartofi fierți cu brânză etc.). Nu trebuie decât să ungi tava cu un pic de unt, să distribui uniform aluatul între foile de aluat – eventual să porționezi dinainte pateurile – și să bagi tava în cuptorul preîncălzit, lăsând-o acolo timp de 25-30 de minute la o temperatură de 170-180 grade Celsius. Apoi, le servești aburind, cu o linguriță de smântână sau de iaurt gras deasupra!

Confesiunile unui bucătar fericit

Terapia culinară cu bere

Buuunn! Dar dacă, din nefericire, nu ai în congelator pachetul salvator de foietaj? Și ți-e lene sau durează prea mult să ajungi la primul hypermarket ca să-l cumperi? Ce (te) faci?

Nu-i cine știe ce filosofie, poți să-ți faci singur(ă) foile de aluat și – contrar unei prejudecăți răspândite – nu e atât de complicat să faci asta!

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Ai nevoie de: 1 cană de făină, un pahar de chefir , sana sau iaurt (ce ai prin frigider),  1 pahar de apă , 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță de oțet, 2 ouă + 2 gălbenușuri, un praf de sare

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Rețeta simplă de aluat:  Amesteci iaurtul cu bicarbonatul de sodiu stins cu puțin oțet. Incorporezi făina, ouăle și sarea, apoi amesteci bine aluatul. Rulezi aluatul și-l tai în bucăți cât de cât egale. Fiecare porție de aluat obținută o întinzi pe blatul presărat cu puțină făină și-l întinzi într-o foaie pătrată groasă cam de o jumătate de deget. Aranjezi umplutura în centrul foii de aluat și formezi pateul cum te pricepi mai bine (triunghi, plic etc.). Pui, apoi, toate pateurile astfel obținute într-o tavă tapetată cu hârtie unsă cu foarte puțin unt. Eventual, ungi pateurile cu gălbenuș bătut. Gata! Tava cu pateuri gustoase e gata de băgat la cuptor! N-a fost greu de loc, nu-i așa?

OFERTĂ!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Joaca-te cu noi ! legume