" />

Pinguinii au genunchi?

pinguini

Sunt mici, rapizi, simpatici foc, dar te-ai intrebat vreodata daca pinguinii au genunchi? Ei bine, da! Pinguinii au genunchi, dar din cauza penajului foarte des nu sunt vizibili.

Pinguinii sunt un grup de pasari acvatice, care nu zboara si care traiesc exclusiv in emisfera sudica. Sunt pasari acvo-terestre care traiesc pe continentul inghetat numit Antarctida. Aceste pasari nezburatoare isi prind hrana inotand si prinzand in gura pestii pe care apoi ii devoreaza. Exista mai multe specii de pinguini cum ar fi: Pinguinul imperial, Pinguinul Adélie etc. Pe uscat par lenti, abia miscandu-se, dar in apa sunt foarte rapizi, deoarece isi folosesc aripile pentru inot.

Majoritatea speciilor de pinguini traieşte in marile emisferei sudice, doar una singura traieste in apropierea liniei ecuatorului. Clocesc in insulele subantarctice, Antarctica, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Patagonia si Chile. in afara perioadei de reproducere pot fi intalniti si in zonele mai calde chiar tropicale cum ar fi Brazilia, Columbia, Ecuador sau insulele Galapagos. Marea parte a populatiei de pinguini se afla pe Antarctica si pe insulele inconjuratoare.

Pinguinii au capacitea de a retine mare parte din temperatura corporala ceea ce ii face perfect adaptati la conditiile de frig extrem din zonele in care traiesc. Au un invelis consistent de tesut gras sub piele, un sistem vascular specializat in aripi si picioare si un penaj alcatuit din trei straturi. Speciile care traiesc in zonele mai temperate au aripile mai lungi si zone lipsite de penaj la nivelul fetei si in general sunt mai mici si pentru a nu se supraincalzi isi petrec marea parte a timpului in apa rece. Greutatea unui pinguin ajunge la maximum 14 kg.

 

Joaca-te cu noi ! legume