" />

Placinta cu fructe de padure

placinta

Ai nevoie de:

Pentru aluat

    250 g faina
    140 g margarina
    70 g zahar pudra
    1 galbenus
    50 ml lapte
    1 praf sare

Ce trebuie sa faci:

Galbenusul se freaca bine cu zaharul si sarea pana ce se obtine o crema alba. Aceasta se subtiaza cu putin lapte. Margarina si faina se framanta pana ce aluatul devine nisipos. In acesta se face un gol si se pune amestecul de ou.

Se incorporeaza si, in cazul in care nu se leaga, se mai adauga un pic de lapte. Se amesteca bine si se strange sub forma unei bile din aluat. Aluatul format se intinde si se decupeaza o foaie in functie de marimea tavii. In cazul in care va mai ramane aluat, acesta poate fi congelat.

Pentru umplutura ai nevoie de:

    300 g amestec fructe de padure congelate
    160 g faina de migdale
    1 ou
    60 g zahar
    200 ml frisca lichida

Ce trebuie sa faci

Se freaca oul cu zaharul, dupa care se adauga faina de migdale si frisca lichida.

In tava tapetata cu aluat se aseaza fructele decongelate si bine scurse si se toarna peste ele crema cu faina de migdale.

Se baga la cuptor pentru 30 de minute si apoi se lasa sa se raceasca in tava.

Joaca-te cu noi ! legume