" />

Placinta impletita cu ciocolata

Braided Nutella Bread

Ai nevoie de:

450 grame de faina
200 ml de lapte
2 galbenusuri
albusurile pentru uns
8 grame de drojdie uscata
30 grame de unt
70 grame de zahar
un praf de sare
200 grame de Nutella

Mod de preparare:

Potrivit marvelousgoods.wordpress.com, pune drojdia peste laptele caldut si lasa 10-15 minute sa se limpezeasca. Da faina prin sita pentru un aluat mai fin, adauga zaharul si sarea. Amesteca-le bine pe toate. Peste faina pune galbenusurile, drojdia si untul. Amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn.

Framanta vreo 7 minute aluatul, pana devine fin si foarte putin lipicios. Lasa-l la crescut intr-un loc cald vreo 40-60 de minute, pana aproape isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, pune-l pe suprafata de lucru si mai framanta-l timp de 1 minut. Apoi taie-l in 4 parti egale. Ia prima foaie, intinde-o cam de 2-3 mm grosime.  Dupa ce i-ai dat forma rotunda, pune foaia pe hartia de copt. Urmeaza aceeasi procedura pentru celelalte 3 foi.

Pe prima foaie pune Nutella si intinde-o respectand conturul. Cand ai intins bine, pune deasupra urmatoarea foaie si repeta procesul.  Ia o cana mica si fixeaza centrul. Apoi, cu un cutit care taie foarte bine, taie 4 fasii egale incepand de la conturul centrului. Apoi imparte cele 4 fasii in 8 parti egale, iar cele 8 in 16.

Ia cate doua fasii vecine si suceste-le de doua ori catre exterior. Apoi, pentru a-i da forma frumoasa, indoaie colturile sub ea. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge prajitura cu albus inainte sa o pui la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Joaca-te cu noi ! legume