" />

Reteta de magiun, cum se pregatea pe vremuri

magiun

Magiunul de prune este un produs traditional romanesc si se poate folosi in tot felul de preparate dulci.

Reteta magiun de prune, varianta traditionala.

Aveti nevoie de 20 de kilograme de prune, fara zahar si nici conservanti.

Pentru a evita afumarea magiunului trebuie sa amestecati constant, in special spre finalul procesului de preparare. Spalati prunele si scurgeti-le de apa, indepartati coditele si scoateti samburii, apoi puneti-le in ceaun, cu trei-patru cani de apa pentru porni fierberea.
 
Fierbeti la foc mic si amestecati constant timp de 4-5 ore, pana cand magiunul scade cam pana la 70% din volumul initial si are o culoare visiniu intunecata si consistenta unei smantani cleioase. Magiunul este gata cand se desprinde de pe marginea ceaunului asemenea mamaligii. Turnati in borcanele sterilizate magiunul cald sau rece, acoperiti si depozitati intr-un loc intunecat si rece, scrie voceatransilvaniei.ro.

Foto: momdish.com

Joaca-te cu noi ! legume