" />

Rețete cu SEMINȚE de dovleac, CEAI VERDE și IAURT de casă – aliații sistemului IMUNITAR

iaurt

INFUZIE DE SEMINȚE DE DOVLEAC
Seminţele de dovleac – sunt pline de zinc, lucru care ajută celulele albe să lupte împotriva bolilor care atacă sistemul imunitar.
Se prepară 200 g de seminţe cu 500 ml de apă clocotită – se infuzează seminţele pisate în apa clocotită timp de 8-10 ore. Se consumă fierbinte, câte 100 ml, de patru ori pe zi, în intervalul dintre mese.
 Alfabetul mâncării sănătoase
Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii
Confesiunile unui bucătar fericit
CEAIUL VERDE CU FELURITE ADAOSURI
Ai trebuință de următoarele:
2 căni (500 ml) de apă
1 linguriță (5 g) de ceai verde
Mod de preparare: Începe prin a încălzi apa. Aceasta nu trebuie să atingă punctul de fierbere, așadar ia-o de pe foc înainte să dea în clocot. Adaugă frunzele de ceai verde și lasă să infuzeze 3-5 minute. Nu depăși acest interval, deoarece aroma ceaiului verde poate fi neplăcută dacă este prea intensă. După ce ai îndepărtat frunzele, poți să servești ceaiul preparat imediat. Ca să obții o băutură mai revigorantă, adaugă niște cuburi de gheață. Se mai pot adăuga, înainte de a începe fierberea, zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, mentă, anason sau, chiar, mușețel.
IMPORTANT: Ceaiul verde – o băutură extrem de bogată în antioxidanţi, ceaiul verde este remediul perfect împotriva răcelii, mai ales într-o zi friguroasă.
 Cartea de bucate de Post;
 Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;
IAURT DE CASĂ
Laptele de vacă, oaie sau capră se fierbe mai întâi şi se lasă apoi la răcit până când ajunge în jurul valorii de 40˚C. Daca nu aveţi un termometru la îndemână, puteţi aprecia temperatura laptelui cu degetul, astfel ca un lapte tocmai bun pentru a deveni iaurt va da senzaţia de călduţ. „Este recomandat ca laptele să nu aibă mai mult de 40-45˚C pentru ca iaurtul să nu fie prea acru şi să nu lase o cantitate mare de zer”, spun cei care se pricep la făcut iaurt.
După ce se verifică temperatura, în laptele călduţ se pune o linguriţă de iaurt mai vechi, gata făcut, şi se amestecă bine până când s-a dispersat în tot lichidul. Tot în această etapă, puteţi introduce smântâna pentru ca iaurtul să fie mai cremos ori fructe proaspete, nuci, alune, gemuri sau miere pentru a-i da gustul dorit. Amestecul obșinut se toarnă în pahare sau vase de diferite dimensiuni. Pentru a asigura fermentarea corespunzătoare, preparatul se lasă aproximativ 3 ore într-o încăpere încălzită ori vasele în care a fost turnată compoziţia se pun într-un recipient cu apă caldă.
IMPORTANT: Iaurtul – probioticele care se găsesc în iaurt, sau în alte alimente fermentate natural, ajută la menţinerea unui sistem imunitar puternic şi un organism sănătos!
CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației

Joaca-te cu noi ! legume