" />

Retetele lui Angie – Briose cu violete

briose

Angie se simte astazi intr-o dispozitie mai romantica decat de obicei, asa ca s-a gandit sa prepare ceva de-a dreptul delicios: briose cu glazura, crema de branza si violete! Poti sa incerci si tu reteta!

Ai nevoie de:
250 grame faina
1 lingiurita praf de copt
100 grame zahar
1 lingurita vanilie
1 praf de sare
1 ou
200 ml lapte
80 ml ulei

Pentru crema de branza:
150 grame crema de branza
75 grame unt
1/2 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
113 grame zahar pudra
colorant alimentar galben, verde, rosu si albastru

 

briose 2

Ce trebuie sa faci:
Mai intai, incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Amesteca, intr-un castron, faina cu praful de copt, adauga zaharul, vanilia si sarea.
In alt castron, bate oul, apoi picura laptele si uleiul, amestecand continuu.
Fa o gaura in mijlocul fainii si adauga mixtura de ou cu lapte. Invarte bine pentru ca cele doua ingrediente sa se amesteca si sa rezulte o coca moale.
Pune ambalaje de hartie pentru briose in tava speciala si umple in proportie de 2/3 cu aluat, pentru ca altfel briosa s-ar putea umfla prea tare.
Briosele trebuie sa stea la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, se prepara crema de branza.
Bate, la mixerul electric, untul, adauga crema de branza, apoi sarea si vanilia. Adauga, la o viteza mai mica, si zaharul pudra. Pune crema la congelator pentru 15 minute.
Transfera crema intr-o punga si decoreaza briosele, adaugand diverse decoratiuni.

Sursa: blog-di-angie.it

Joaca-te cu noi ! legume