" />

SARMALE de POST ca la Manastirea Copou

a-

Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Reţete vechi româneşti reinventate

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

SARMALE CA LA MÂNĂSTIREA COPOU
Ingrediente:
2 kg ceapă
1 kg morcov
1 kg orez
800 gr bulion
ardei copți tocați
2 kg bureți

Alte colecții la Editura Integral:
HAZ DE NECAZ
SECRETELE BUCUREȘTILOR
SFINȚI, DUHOVNICI ȘI MĂRTURISITORI
ISTORII SECRETE
SECOLUL XX – 20 DE MISTERE ESENȚIALE
POVEȘTILE JARIȘTEI
Preparare: Se călește ceapa tocată cu morcovul ras în ½ litru de ulei, se adaugă sare și puțin piper. Când s-au călit ceapa și morcovul se adaugă și celelalte componente. Apoi se rulează sarmalele în frunză de varză sau de viță de vie, dar compoziția poate fi folosită și la ardei umpluți.
Multe alte povești și rețete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești din colecția de artă culinară „Bucătărescu – Trăiesc ca să mănânc!”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

 

Joaca-te cu noi ! legume