" />

Secretele DROBULUI de MIEL

Coperta - Rețete de suflet-333x512-500x500

Nu se poate imagina Paștele fără drobul de miel (căruia, pe vremuri, i se mai zicea și cighir).

Rețete de Paște reinterpretate

Ingrediente:

2 kg de organe de miel (inimă, ficat, rinichi, plămâni, intestine etc.)

8 ouă, dintre care 4 fierte

câte o legătură de ceapă verde, usturoi verde, mărar și pătrunjel

sare

alte condimente preferate (piper verde, boia dulce, curcuma etc.)

Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Cartea de bucate de Post

Reţete vechi româneşti reinventate

Mod de preparare:

Fierbe organele în apă cu puțină sare, timp în care poți toca mărunt verdețurile. O dată fierte, dă organele prin mașină și amestecă-le cu verdețurile, după care adaugă gălbenușurile și albușurile bătute puțin și câteva lingurițe din condimentele favorite. Așază compoziția omogenizată într-o tavă, pe prapur de la miel sau pe hârtie de copt. Introdu oule în compoziție pe lungimea tăvii, 4-5 la număr, în funcție de mărimea acesteia. La final, bate două gălbenușuri, toarnă-le deasupra compoziției și pune preparatul la cuptor pentru aproximativ o oră. Lasă-l la răcit, iar pentru servire taie-l în felii pe un platou, alături de câteva bucăți de brânză, ardei roșu proaspăt, câteva frunze de salată verde și niște roșii tăiate în patru.

Aceasta este doar varianta standard. Dar se mai poate face drob numai din ciuperci sau numai din ficat sau chiar de pui…

Când mergi la cumpărături, secretul este să alegi bucăţi de carne slabă, fără prea multă grăsime din care îţi va fi uşor să pregăteşti tot ce îţi doreşti pentru masa de Paşte. Carnea trebuie să fie fermă la atingere, să aibă un miros specific de oaie, o culoare rozalie şi să nu fie lipicioasă. Atenţie la organele de miel pentru drob să nu aibă pete sau noduli!  Intestinele de miel se spală foarte bine în mai multe ape şi se freacă cu sare grunjoasă, astfel: se freacă cu sare, se clătesc cu apă caldă, iar se freacă cu sare, apoi se clătesc, şi tot aşa, de 3-4 ori. Apoi, cu ajutorul unui băţ rotund din lemn se întorc intestinele pe dos şi se repetă tot procesul cu sarea grunjoasă şi apă. Se adună toate intestinele într-un mănunchi sau două şi se înnoadă la mijloc, apoi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă, până când se înmoaie. Măruntaiele de miel se spală bine şi se pun şi ele la fiert într-o cratiţă cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se spumează din când în când şi se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat. Condimentele potrivite pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin şi curry. Carnea se lasă la marinat câteva ore în frigider.

Rețete asemănătoare găsiți în cărțile din Colecția BUCĂTĂRESCU:

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Rețete vechi românești în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI. Puteți comanda CĂRȚI cu aceeași tematică AICIwww.eintegral.ro

Joaca-te cu noi ! legume