" />

Secretul din spatele numelui celui de-al treilea bebelus regal al Printului William

bebe-regal

Secretul din spatele numelui celui de-al treilea bebeluș regal al lui Kate Middleton și al prințului William. Ducii de Cambridge au anunțat numele micuțului la patru zile de la naștere, Prințul Louis Arthur Charles, însă acesta ascunde o poveste foarte tristă.

Kate și William au decis împreună cu familia regală să-i dea acest nume în memoria Lordului Louis Mountbatten, unchiul prințului consort Philip și vărul reginei Elisabeta a II-a. Acesta a fost ucis în 1979 de gruparea teroristă radicală, Armata Republicană Irlandeză (IRA), care a pus o bombă în barca lui, la Mullaghmore, în Irlanda.

Lordul Louis Mountbatten  a fost un om important în viața soțului reginei. După ce mama lui, Prințesa Alice de Battenberg, a avut o cădere nervoasă și a fost internată într-un sanatoriu din Elveția și tatăl lui a fost exilat din Grecia, familia lui fiind nevoită să abdice la începutul aniilor 1920, Prințul Philip a rămas aproape singur. Avea doar 10 ani, iar toate surorile lui erau măritate și stabilite în Germania. El a fost încredințat familiei Mountbatten (de pe linia maternă),  iar Georgie Milford Haven a fost numit gardianul lui. Însă, acesta a murit de cancer osos, iar fratele mai mic al acestuia, Louis i-a preluat sarcinile și a avut grijă de Philip. S-a asigurat că primește cea mai bună educație, iar Philip a fost atât de impresionat de acesta, încât i-a călcat pe urme și a devenit membru al Royal Navy, Marina Regală Britanică. Când Philip a decis să renunțe la titlul lui de prinț al Greciei ca să se căsătorească cu regina Elisabeta a II-a, el a luat numele de Mountbatten, în onoarea unchiului lui.

Joaca-te cu noi ! legume