" />

Sfaturi pentru ca FLORILE din vază să reziste mai mult!

flori

Iata cateva trucuri pentru ca florile din vaza sa reziste mai mult.

Cu cat floarea este mai proaspata, cu atat va rezista mai mult. De asemenea, sunt de preferat florile care au muguri aproape inchisi. Acestia se vor deschide mai tarziu.

Acasa trebuie improspatate taieturile sub jet de apa 10-15 minute. Camera in care este pusa vaza trebuie sa fie aerisita si racoroasa. Florile nu trebuie sa stea direct in bataia soarelui sau intr-un loc calduros. Zonele din apropierea ventilatoarelor, aparatelor de aer conditionat sau a instalatiilor de incalzire nu fac bine florilor.

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

La doua zile se taie aproximativ 2-3 cm din tije si se schimba apa. Aceasta este de preferat sa fie la temperatura camerei. Daca floarea da semne de ofilire, buchetul se scufunda in apa proaspata, se taie frunzele putrede, se taie din nou tulpina si se schimba apa din vaza. Pentru taiere trebuie folosita o foarfeca de pomi sau un cutit de flori bine ascutite. Acestea nu strivesc tulpina.

Si fixativul de par poate fi de ajutor pentru prelungirea duratei de viata a florilor. Se pulverizeaza fixativul pe dosul frunzelor si sub petalele de pe margini. Rolul acestuia este de a preveni desprinderea petalelor si lasarea frunzelor.

Alte colecții la Editura Integral:
HAZ DE NECAZ
SECRETELE BUCUREȘTILOR
SFINȚI, DUHOVNICI ȘI MĂRTURISITORI
ISTORII SECRETE
SECOLUL XX – 20 DE MISTERE ESENȚIALE
POVEȘTILE JARIȘTEI

Joaca-te cu noi ! legume