" />

Sos de brânză cu DULCEAȚĂ de CEAPĂ

onion dip

Pentru dulceata de ceapa, ai nevoie de:

Reţete vechi româneşti reinventate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

2 cepe rosii
1 lingura ulei de masline
Sare
2 lingurite cimbru proaspat tocat
2 lingurita zahar granulat
¼ cana vin alb

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pentru sosul de branza ai nevoie de:

340 grame crema de branza
½ cana smantana

Ce trebuie sa faci:
Mai intai, faci dulceata de ceapa. Curata ceapa si feliaz-o si pune-o in tigaie cu uleiul de masline si las-o sa se caleasca la foc mediu pana incepe sa se caramelizele, cam 15 minute. Adauga cimbrul si zaharul in tigaie si mai las-o pe foc inca 3-4 minute. La final, adauga vinul si amesteca bine pana se evapora tot lichidul. Lasa dulceata la racit.

Pentru a face sosul, freaca bine crema de branza, adauga smantana si freaca din nou, pana cand textura devine fina. Se serveste pe felii de paine, cu dulceata de ceapa deasupra.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume