" />

SUPĂ de BERE cu găluște de FICAT

a

Multe povești și rețete inedite în cartea Terapia culinară cu bere din Colecția „Bucătărescu” editată de Integral.

<strong>Supă de bere cu găluște de ficat</strong>
POVESTE
Praga este și ea renumită pentru berea ei, în jurul căreia a dezvoltat o întreagă cultură, nu în ultimul rând culinară. Această rețetă de bere se fandosește cu un element de gală, adorat de gurmanzi – senzaționalele găluște de ficat, replica inedită a cehilor la foie gras. Doar că, în Boemia nu se folosește ficat de gâscă îndopată, ci ficat de vițel.
INGREDIENTE
300 gr ficat de vițel
1 felii de pâine uscată
100 ml lapte
1 ceapă mică tocată foarte fin
2 lingurițe pătrunjel verde tocat
3 linguri de făină
2 linguri pesmet
2 ouă
1 linguriță sare
50 gr unt
500 ml supă de vită
500 ml bere

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

OFERTĂ!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei
MOD DE PREPARARE
Pâinea se înmoaie în lapte, apoi se scurge și se rupe/taie în bucățele foarte mici, care se amestecă ușor cu ceapa călită în unt până ce a devenit translucidă. Ficatul de vițel se toacă foarte fin de mână sau la mașină, apoi se integrează compoziției împreună cu ouăle bătute, pătrunjelul și sarea. Compoziția finală se ține la rece 60 minute, apoi se formează găluștele și se tăvălesc prin făina amestecată cu pesmet. Înainte de a fi puse la fiert, găluștele, cu diametrul de 3-4 centimetri, trebuie să capete o consistență elastică. Găluștele fierb în supă până ce se ridică toate la suprafață, apoi se toarnă berea și mai fierb împreună, la foc mediu spre mic 12-15 minute, până ce lichidul scade cam o treime.
SERVIRE
La așa o minunăție de supă, oare ce s-ar mai putea adăuga? După gust, măghiran sau leuștean și niște crutoane frecate un pic cu usturoi. În Balcani, ar mai merge și un ardei roșu iute…

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume