" />

SURPRIZA din rețeta CHIFTELUTELOR SUEDEZE

chiftelute-suedeze

Ambasada Suediei în București a devenit cunoscută datorită postărilor de pe Facebook și a rapidității cu care aceste devin virale.

 Angajații instituției au hotărât să ofere o mână de ajutor și sprijin celor care stau acasă, dar și celor cărora le este dor de celebrele chifteluțe suedeze. Cum la magazin nu mai putem merge, există varianta de a le prepara acasă, iar acum o putem face și mai simplu.

O ată cu pandemia de coronavirus și a instaurării carantinei, Ambasada Suediei din București a publicat pe rețeaua de socializare rețeta celebrelor chifteluțe, mesajul care însoțește rețeta fiind unul simpatic:

”Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu… o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale:

1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea

2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea).”

Ai nevoie de:

500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust.

Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi).

…Dacă nu, folosește price sos de roșii combinat cu lceață de fructe de pădure!

Leacuri împotriva gripei, remedii vechi și noi, rețete sănătoase găsiți în volumul GHID PRACTIC DE PREVENIRE A INFECTĂRII CU COVID-19, apărut la Editura Integral, la prețul promoțional de 24,99 lei.

CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației

Multe alte informații interesante în volumele din cadrul colecției Coronavirus 2020, singura din România!

O lucrare unică la noi: Ce și cum îi spui copilului tău despre Coronavirus, dar și ce îți spune el ție

Joaca-te cu noi ! legume