" />

TOCANIȚĂ de CIUPERCI mânăstirească

a--

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Reţete vechi româneşti reinventate

 Retete vegetariene cu „gust” de carne

Ingrediente:

600 gr mix de ciuperci (200 gr ciuperci obișnuite; 200 gr hribi congelați; 200 gr ghebe congelate)

1 căţel usturoi

1 fir mic rozmarin

1 fir mic cimbru

5 fire pătrunjel

1 lingură ulei

sare, piper negru

pastă ardei

1 ardei roşu (gras sau kapia; aprox, 150 gr)

1/2 ceapă mică

1 căţel usturoi

1 linguriţă cu vârf boia de ardei dulce

1 linguriţă cu vârf pastă de roşii

1 linguriţă de oţet balsamic

1 priză zahăr

1 lingură ulei

sare

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Preparare: Dacă folosiţi ciuperci congelate începeţi cu ele: le puneţi într-o tigaie largă, la foc mediu şi le lăsaţi până sunt decongelate complet. Strecuraţi sucul lăsat de ciuperci, presând bine pe ciuperci; reţineţi separat ciupercile şi sucul lăsat. Măsuraţi sucul lăsat de ciuperci şi completaţi cu apă dacă e cazul astfel încât să aveţi 300 ml lichid. Restul ciupercilor se şterg cu un şerveţel, se curată de picioruşe şi se taie bucăţi potrivite. Sosul: într-o oală încingeţi uleiul şi adăugaţi ceapă tocată, usturoiul felii groase, pasta de ardei şi ardeiul curăţat tăiat bucăţi nu foarte mari. Se soteaza împreună 5 minute, până ceapă se înmoaie un pic. Se adaugă pastă de roşii şi oţetul balsamic şi se soteaza împreună încă 1 minut. Se trage oală de pe foc, se adaugă boiaua (dacă doriţi puneţi şi puţină boia iute şi afumată) şi zahărul şi se amestecă bine. Se stinge cu lichidul de pe ciuperci şi se condimentează cu puţină sare. Dacă nu aţi folosit ciuperci congelate folosiţi 300 ml apă. Se fierbe la foc mic, timp de 25 de minute. Se pasează sosul bine şi apoi se trece printr-o sită fină. Într-o cratiţă mai largă încingeţi uleiul şi adăugaţi ciupercile crude. Se soteaza la foc mare până încep să se rumeneasca. Se adaugă şi ciupercile care au fost congelate şi se soteaza împreună încă 2-3 minute. Se adaugă usturoiul tăiat felii, firele de verdeaţă, puţină sare şi piper negru şi se soteaza încă 1 minut. Se adaugă sosul gulaş şi se fierbe cu capac timp de 10 minute. Se scot verdeţurile din oală. Se drege tocănița de sare. Se adaugă pătrunjel tocat. E bună cu mămăliguţă sau piureu de cartofi.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume