" />

Tort diplomat fara coacere

tort

Ai nevoie de:

piscoturi
Pentru crema:

 – 500 gr iaurt 3% grasime
 – 50 gr zahar
 – 200 ml frisca lichida
 – 1 plic de gelatina
 
 Pentru topping:
 – 200 gr zmeura
 – 100 gr zahar
 – fulgi de migdale
 
Ce trebuie sa faci:

1. Pentru blat: Trebuie sa prepari laptele in care vei inmuia piscoturile. Incalzeste laptele la temperatura camerei, indulceste-l cu zaharul brun, adauga esența de vanilie si coniac. Pune totul intr-un pahar inalt, in care sa poți baga complet un piscot. Fiecare piscot se pune apoi la baza unui inel pentru tort, astfel incat sa formeze un blat.
 
3. Iaurtul se amesteca bine cu zaharul, pana se incorporeaza complet. Separat, se face frisca lichida (aceasta trebuie sa fie rece) cu mixerul si se adauga la crema de iaurt.
 
 4. Prepara gelatina dupa indicațiile de pe plic, las-o la racit si adaug-o incet in crema de iaurt si frisca, amestecand cu mixerul la viteza redusa. Ai grija sa nu o pui fierbinte in compoziție. Toarna crema peste blat, in inel, si las-o la racit cateva ore sau/ si peste noapte.
 
 5. Pentru topping, pune intr-o tigaie 150 gr zmeura cu zaharul si doua linguri de apa, amesteca si lasa-le sa dea in clocot, pana se formeaza un gem. Amesteca-l cu cele 50 gr de zmeura ramase si pune la racit. Toppingul se adauga peste tort inainte de servire, dupa care se presara si fulgii de migdale.

Joaca-te cu noi ! legume