" />

URZICILE – Remediul din grădină / REȚETE de LEAC

urzici-0

De ce ar trebui să mănânci urzici: în primul rând pentru că sunt în măsură să revitalizeze întregul organism datorită conținutului complex de vitamine (A,B, C și K), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu și siliciu), proteine și glucide. În afară de aportul de vitamine și minerale, înțepătoarele urzici fortifică sistemul imunitar, combat anemia, ajută la secreția bilei, scad nivelul glicemiei (fiind recomandate în special diabeticilor) și ameliorează afecțiunile renale și circulatorii. O cură de urzici detoxifiază organismul și „curăță sângele”, asta pe lângă faptul că reprezintă un preparat culinar delicios.

Leacuri împotriva gripei, remedii vechi și noi, rețete sănătoase găsiți în volumul GHID PRACTIC DE PREVENIRE A INFECTĂRII CU COVID-19, apărut la Editura Integral, la prețul promoțional de 24,99 lei.

BORȘ DE URZICI

Ai trebuință de următoarele: 2 litri de apă, 1 morcov, 1 legătură de urzici, 1 ceapă, 100 grame orez, 40 ml ulei, pătrunjel, mărar verde

Mod de preparare:  Cartofii se taie cuburi şi se pun la fiert într-un vas. Ceapa şi morcovul tăiate mărunt se înăbuşă în ulei. Urzicile se spală bine de nisip, se opăresc cu apă fierbinte, se scurg şi se taie mărunt. Se adaugă orezul. Când legumele sunt gata, se adaugă ceapa, morcovul şi urzicile, se toarnă borş acru, mărarul şi pătrunjelul verde tăiate mărunt. Se mănâncă fierbinte.

 Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Cartea de bucate de Post

Reţete vechi româneşti reinventate

 Retete vegetariene cu „gust” de carne

MÂNCARE DE URZICI ȘI NUCI

Ingrediente  trebuincioase și mod de preparare: Se aleg urzicile (800 gr), se spală în mai multe ape şi se fierb cu apă sărată. Se scurg, se taie mărunt, se călesc în ulei, sare, piper şi puţină apă în care au fiert. Se adaugă nuci pisate.

 CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației

Multe alte informații interesante în volumele din cadrul colecției Coronavirus 2020!

TOCANĂ DE URZICI

Ingrediente trebuincioase și mod de preparare: Urzicile spălate bine se pun la fiert pe 3-5 minute, se scurg şi se taie mărunt. O ceapă tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei, unde se adaugă urzicile mărunte. Când urzicile sunt gata, se pune o lingură de făină, puţină apă, sare după gust şi se lasă să fiarbă câteva minute. Apoi, se adaugă usturoi pisat. Se servesc fierbinţi şi reci.

Alfabetul mâncării sănătoase

 

Joaca-te cu noi ! legume