CEAFĂ DE PORC CU CONDIMENTE, MIERE ȘI LĂMÂIE VERDE
Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată
Reţete vechi româneşti reinventate
Ingrediente:
4 felii de ceafă de porc
sare
boabe de piper roșu și verde
miere
mărar
ceapă verde
usturoi verde
vin roșu
ulei de măsline
felii de lămâie verde
Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto
Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto
Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto
Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto
Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto
Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto
Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!
1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;
2. Confesiunile unui bucătar fericit;
6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;
7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun
Mod de preparare:
Carnea se porționează frumos, fără a elimina grăsimea. Se crestează și se înțeapă ușor cu un cuțit bine ascuțit. Se lasă, apoi, o oră într-o marinadă din vin, ulei de măsline, sare, ceapă verde, usturoi verde și mărar – toate tăiate mărunt. După ce se scoate, în crestături se înfig boabe de piper roșu și verde, după ce carnea a fost bine frecată, pe ambele părți, cu un amestec de condimente și miere. Se face un foc bun de lemne, în care se aruncă și o mână de așchii ude (dacă se poate din lemn de esență aromată, cu atât mai bine). Când jarul e gata și intens, fără flacără, se pun feliile de carne, întorcându-se o dată la 5 minute, până ce se pătrund bine. La final, se pun deasupra felii de lămâie verde și se mai lasă încă 4-5 minute. La servire, feliuțele de lămâie se dau deoparte. Garnitura ideala pentru această delicioasă friptura eu zic că o reprezintă cartofii noi făcuți la tuci (cu mult mărar) și 2-3 linguri de mazăre nouă. (Rețetă trimisă de MIHAELA VLAD la un concurs organizat de www.bucatarescu.ro)
Multe rețete interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!
Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!
Dar și AICI!
OFERTĂ SPECIALĂ!
Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!
1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;
2. Reţete vechi româneşti reinventate;
3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;
5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;
6. Rețete de Paște reinterpretate;
7. Alfabetul mâncării sănătoase