" />

ARDEI umpluți de POST – rețeta ca la mânăstire

a--

Dacă e vineri și vă e poftă de ardei umpluți de post, iată o rețetă gustoasă ca la mânăstire!
Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Cartea de bucate de Post

Reţete vechi româneşti reinventate

 Retete vegetariene cu „gust” de carne

Ingrediente: 8 ardei graşi, 2 morcovi potriviți, 2 cepe, 20o gr orez, 3 roşii, 3 lingurițe boia de ardei dulce, piper și sare după gust, 50 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingură de făină, pătrunjel, 100 gr ciuperci tocate (opțional).

Multe alte povești și rețete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești din colecția de artă culinară „Bucătărescu – Trăiesc ca să mănânc!”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Mod de preparare: Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele – ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade. Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul și ciupercile tocate cubulețe mici, apoi pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistență bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust. Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se lasă ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeama a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi împreună cu sos.

Observație! În loc de ciuperci, se pot folosi boabe de fasole roșie fierte bine înainte, conopidă tocată mărunt, linte, năut etc.

Alte colecții la Editura Integral:
HAZ DE NECAZ
SECRETELE BUCUREȘTILOR
SFINȚI, DUHOVNICI ȘI MĂRTURISITORI
ISTORII SECRETE
SECOLUL XX – 20 DE MISTERE ESENȚIALE
POVEȘTILE JARIȘTEI

Joaca-te cu noi ! legume