" />

ARDEI umpluți de POST – rețeta ca la mânăstire

a--

Dacă e miercuri și vă e poftă de ardei umpluți de post, iată o rețetă gustoasă ca la mânăstire!
Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Cartea de bucate de Post

Reţete vechi româneşti reinventate

 Retete vegetariene cu „gust” de carne

Ingrediente: 8 ardei graşi, 2 morcovi potriviți, 2 cepe, 20o gr orez, 3 roşii, 3 lingurițe boia de ardei dulce, piper și sare după gust, 50 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingură de făină, pătrunjel, 100 gr ciuperci tocate (opțional).

Mod de preparare: Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele – ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade. Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul și ciupercile tocate cubulețe mici, apoi pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistență bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust. Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se lasă ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeama a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi împreună cu sos.

Observație! În loc de ciuperci, se pot folosi boabe de fasole roșie fierte bine înainte, conopidă tocată mărunt, linte, năut etc.

Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto

Inventați, pare-se, ce haiduci, mâncați de tot poporul: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Răsfăț la cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/880-reteta-galerie-foto-ceafa-de-porc-cu-lamaie-verde-miere-si-mirodenii

De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

 

Joaca-te cu noi ! legume