" />

BRAȘOVENCELE, epopeea clătitelor umplute cu ficăței

brasovence

Ce sunt brașovencele: un fel principal de mâncare alcătuit din clătite umplute cu carne tocată sau ficăței.

Clătite brașovene umplute cu ficăței de pasăre

Cele trebuincioase: pentru clătite: 3 ouă, 1/2 l lapte, 2 linguri de făină, 1 praf sare; pentru umplutură: 300 gr ficăţei, 1 ceapă medie, 200 gr ciuperci, 2 ouă, 1 lingură făină, pătrunjel, mărar, cimbru (după gust); pentru crustă: 2 ouă, pesmet, făină.
Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

În grădina astrelor! Florile care ne definesc existența într-un zodiac inedit: https://www.comentator.ro/planeta/871-zodiacul-florilor-toate-cele-12-zodii-reinterpretate

Toate cele 12 zodii văzute din perspectivă culinară: https://www.comentator.ro/fusion/857-zodiac-culinar-complet-cum-mananca-unde-mananca-si-ce-mananca-fiecare-zodie

Anul Boului în zodiacul japonez: https://www.comentator.ro/planeta/899-2021-anul-boului-zodiacul-japonez-complet

Potriveala gătitului: Se fac nişte clătite mari şi rumene Ceapa se toacă mărunt şi se rumeneşte în ulei încins. Apoi, se pun ficăţeii şi ciupercile mărunţite. Cele două ouă pentru umplutură se bat bine cu făină. Totul se amestecă bine cu verdeaţă tocată şi cu sare după gust. Se umplu clătitele şi se împachetează plic. Apoi se dau prin făină, ouă şi pesmet şi se rumenesc în ulei încins. Se servesc calde, cu smântână şi mărar tocat. Se pot servi și cu un sos roșu consistent.

Licoarea noastră magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto

Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto

Inventați, pare-se, ce haiduci, mâncați de tot poporul: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Răsfăț la cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/880-reteta-galerie-foto-ceafa-de-porc-cu-lamaie-verde-miere-si-mirodenii

De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

Joaca-te cu noi ! legume