Ai nevoie de:
1 l lapte
10 oua
200 g zahar
½ lingurita scortisoara
1 varf cutit de sare
Pentru caramel
200 g zahar
50 ml apa
Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Ce trebuie sa faci:
Pui o oala pe foc in care adaugi zaharul si apa. Dupa vreo 4 minute, amesteci compozitia cu o lingura de lemn. Caramelul obtinut il torni intr-un vas termorezistent, il intinzi pe peretii acestuia si-l lasi deoparte. Intre timp, pui laptele pe foc cu zaharul, sarea si scortisoara si le lasi pana dau in clocot. Separat, bati ouale, iar peste acestea torni treptat laptele fierbinte amestecand continuu. Compozitia obtinuta o torni in vasul termorezistent, iar pe acesta din urma il pui intr-o tava cu apa fierbinte si dai crema de zahar ars la cuptorul preincalzit aproximativ o ora.
Ocaziile festive merită rețete cu totul speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac
Când mâncarea se transformă în Rugăciune, mâncărurile au Har: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
…Iarna nu-i ca vara și nici salata rusească precum salata de boeuf: https://www.comentator.ro/fusion/795-galerie-foto-si-retete-pentru-sarbatori-salata-ruseasca-nu-i-ca-salata-de-boeuf
Păstorel Teodoreanu considera că un cozonac reușit se poate face numai cu 50 de ouă de țară! Cel puțin, așa proceda bunica sa: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto