" />

CHEC pufos – cea mai simplă și rapidă rețetă!

a-

Când intri în criză de timp cu pregătirile pentru o masă festivă și nu ai încă un „dulce” gata, poți încerca această rețetă de CHEC PUFOS SIMPLU!

Ingrediente:

6 ouă mari

1 cană și jumătate de zahăr

2 căni de făină

1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

2 pliculețe zahăr vanilat

esență de rom

2 linguri cacao

6 linguri apă rece

10 linguri ulei

3-4 linguri smântână

Mod de preparare: Se freacă spumă o cana de zahăr cu gălbenușurile până devin ca o cremă, se adaugă pe rând zaharul vanilat, esența de rom, lingurile de apă rece, lingurile de ulei și se amestecă bine, se pun praful de copt stins cu lămâie, cele două căni cu făină și se amestecă, se adaugă și lingurile de smântână. Albușurile se bat spumă tare împreună cu trei sferturi de cană de zahăr. După aceea, se incorporeaza foarte ușor compoziției cu gălbenușuri. Se toarnă totul în 3 tăvi de chec (sau 2 mari de cozonac) unse cu margarină și tapetate cu făină. Se oprește puțin din compoziția rezultată și se amestecă cu cele 2 linguri de cacao. Se toarnă pe deasupra în strat subțire și se fac cercuri cu furculița. Tăvile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul încins în prealabil. Se țin la 170 de grade Celsius cam 35-40 de minute. După ce s-au copt, s-au scos din tăvi și s-au răcit puțin, se presară cu zahăr pudră.

Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac

„Dragostea e un desert”: https://www.comentator.ro/fusion/985-galerie-foto-retetele-clasice-de-dulciuri-care-confirma-ca-dragostea-e-un-desert-briose-bezele-macarons-madeleines

O istorie dulce, cu un mare gastronom francez și câteva replici românești: https://www.comentator.ro/fusion/973-savarina-istorie-dulce-si-povestea-ei-romaneasca-retete-si-galerie-foto

Carolinele – desertul ușor de făcut și de efect de altădată: https://bucatarici.ro/carolinele-bilele-dulci-fermecate-din-anii-70-80/

Budincile – o familie culinară incredibilă: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

Istoria dulce a „colacului burlan” din târgurile de azi: https://bucatarici.ro/de-la-bomul-sasesc-la-colacul-burlan-kurtos-kalacs-de-azi-o-istorie-dulce/

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

 

Joaca-te cu noi ! legume