" />

CIORBA de pui A LA GREC – rețeta simplificată

a

Reţete vechi româneşti reinventate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Ciorba „a la grec” este una dintre cele mai populare ciorbe de la noi, seamănă destul de mult cu ciorba rădăuțeană și, mai nou, este făcută nu doar cu pui, ci și cu carne mai slabă de porc sau – după modelul ciorbei de burtă ..fără burtă – cu ciuperci pleurotus. Poți pune și câteva paste la o adică. Merge și cu inele de calamar, dacă vreți o mică excentricitate! (Reţete vechi româneşti reinventate)

INGREDIENTE 1-2 legaturi pătrunjel zeama de la 1-2 lămâi 1 ou piper măcinat 3-4 boabe piper 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină rădăcină şi frunze sare 2 ardei 1-2 cepe 1 pui 2 morcovi 50 g unt 3 lingurite făină

MOD DE PREPARARE 1. Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. 2. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă cu un capac. 3. Se verifică dacă au fiert legumele şi puiul, apoi se iau de pe foc şi se strecoară în altă oală. 4. Se sparge oul, se bate bine cu un praf de sare şi se adaugă făina cernută. Se obţine o cremă consistentă şi pune în supă trecută prin furculiţă. Supa se lasă să mai dea în clocot câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, iar după ce s-a luat de pe foc se adaugă untul şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Rețete vechi românești în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI. Puteți comanda CĂRȚI cu aceeași tematică AICIwww.eintegral.ro

Joaca-te cu noi ! legume