" />

COZONACI MOLDOVENESTI – cea mai simplă rețetă!

coz-4

Retete de paste-500x500

Când ți se face poftă de un cozonac pufos!

Ingrediente:

1 kilogram făină de grâu

1/2 litru lapte dulce

25 grame drojdie

8 ouă

250 grame zahăr pisat fin cu vanilie

250 grame unt proaspăt

coajă de portocală rasă

1 linguriţă rom şi puţin untdelemn pentru înfrăgezit

100 grame stafide roşii

Rețete de Paște reinterpretate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Mod de preparare: Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă să se dospească o oră, apoi începem să-l frământăm. Dacă este puţină cantitate se poate bate şi cu lingura, adăugând gălbenuşurile, 1/2 din albuş făcut spumă, zahărul, laptele, coaja de portocale, puţin rom şi untdelemn şi batem o oră până ce se face băşici, apoi punem şi cantitatea de unt ce o avem puţin câte puţin; apoi lăsăm să crească la un loc cald. După 2 ore, îl aşezăm în forme. Când a crescut şi în forme, îl ungem pe  deasupra cu gălbenuş de ouă şi presărăm puţin zahăr pisat mare şi câteva bucățele de migdale.

Multe alte rețete  în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun” din colecția Bucătărescu, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Joaca-te cu noi ! legume