" />

Cum să cultivi un MĂSLIN dintr-un sâmbure

maslin

Măslinul se inmulteste si prin samburi, dar – atenție! – nu samburii din maslinele conservate in saramura, ulei sau otet.

Fructele (maslinele) trebuie sa fie coapte si este recomandat ca samburii sa fie semanati in anul recoltarii. Deoarece coaja (invelisul) samburelui este dura, pentru a ajuta germinarea este bine sa fie tinute semintele 24-48 ore in apa calda (30 – 60¢ªC) inainte de semanat.

Cartea dietelor urmate de vedete, de la Angelina Jolie și Monica Bellucci la Adele și Kim Kardashian: Amazing Diets of Amazing Celebrities + A Beginner’s Guide to Healthy Food

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Cartea de bucate de Post

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Alfabetul mâncării sănătoase

Se mai pot pune intr-un borcan cu apa fierbinte, care se lasa – macar pana a doua zi – langa o sursa de caldura: calorifer, soba, etc. Nu este obligatoriu ca apa sa ramana calda pana la sfarsit. Semintele astfel inmuiate se planteaza in ghivece mici sau in pahare cu pamant afanat (pamant de frunze in amestec cu nisip sau macar un pamant de flori permeabil, nu turba curata).

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Ghivecele se amplaseaza intr-un spatiu cu temperatura moderata, constanta, si se mentin in permanenta usor umede. Germinarea e greoaie. Este bine sa aveti rabdare si sa nu aruncati dupa primele saptamani ghivecele cu seminte. Uneori pot sa rasara plantele si dupa 1 an (daca semintele nu au putrezit in acest timp).
CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației

Joaca-te cu noi ! legume