" />

Cum să faci CLĂTITE Dutch Baby

clatite finlandeze

Ai nevoie de:

60 grame unt
1 lingurita vanilie
1/4 lingurita sare
2 linguri zahar
64 grame faina
240 ml lapte
3 oua
fructe de padure
 zahar

Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac

Un tort rafinat cu „blat” simplu de făcut, din pișcoturi: https://www.comentator.ro/fusion/1013-cea-mai-simpla-reteta-de-tort-diplomat

Prăjitura cu multă ciocolată, care nu are nevoie de cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/1011-prajitura-madagascar-cu-trei-feluri-de-ciocolata-dar-fara-coacere

Cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți: https://bucatarici.ro/salam-de-biscuiti-cu-frisca/

Cât de savuroasă poate fi această prăjitură: https://www.comentator.ro/fusion/1019-prajitura-dalmatiana-rasfatul-permis

Ce trebuie sa faci:

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade Celsius. Intr-un bol, bate bine ouale. Adauga apoi laptele, faina, zaharul, sarea si vanilia, amestecand incontinuu.

Pune o tigaie mare de fonta in cuptor, in partea de sus, si topeste untul. Apoi, toarna in ea toata compozitia de clatite. Las-o sa stea la cuptor 20-25 minute. Sau, ca sa o testezi daca e gata, infige un cutit in mijlocul clatitei – daca iese curat, inseamna ca e facuta.

Pune deasupra fructele de padure si lasa clatita sa stea cateva minute inainte de servire. Serveste-o cu un sirop sau zahar pudra.

„Dragostea e un desert”: https://www.comentator.ro/fusion/985-galerie-foto-retetele-clasice-de-dulciuri-care-confirma-ca-dragostea-e-un-desert-briose-bezele-macarons-madeleines

O istorie dulce, cu un mare gastronom francez și câteva replici românești: https://www.comentator.ro/fusion/973-savarina-istorie-dulce-si-povestea-ei-romaneasca-retete-si-galerie-foto

Carolinele – desertul ușor de făcut și de efect de altădată: https://bucatarici.ro/carolinele-bilele-dulci-fermecate-din-anii-70-80/

Budincile – o familie culinară incredibilă: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

Istoria dulce a „colacului burlan” din târgurile de azi: https://bucatarici.ro/de-la-bomul-sasesc-la-colacul-burlan-kurtos-kalacs-de-azi-o-istorie-dulce/

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Joaca-te cu noi ! legume