" />

Cum să faci prăjitura cu cremă de lămâie

lamaie

Ai nevoie de:

 Pentru crusta: 170 g de unt, 70 g zahar pudra, 250 g faina, 1 vârf de cutit sare

Pentru crema de lamaie:  4 oua, 200 g de zahar, 4 linguri faina, 1 vârf de cutit sare, 150 ml suc de lamiae, 2 lingurite cu coaja de lamiae, 60 ml de lapte.

Ce trebuie sa faci:

 Intr-un castron se amesteca untul rece, taiat in bucati mici, impreuna cu faina, zaharul pudra si sarea. Se framanta bine cu mainile pana ce se obtine o compozitie uniforma, nisipoasa. Toate ingredientele se pot amesteca in robotul de bucatarie.

Aluatul se distribuie uniform in tava tapetata cu hartie de copt, si se preseaza bine cu mainile.

Tava se introduce in congelator timp de 8-10 minute sau pana cand este gata umplutura.

Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac

Un tort rafinat cu „blat” simplu de făcut, din pișcoturi: https://www.comentator.ro/fusion/1013-cea-mai-simpla-reteta-de-tort-diplomat

Prăjitura cu multă ciocolată, care nu are nevoie de cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/1011-prajitura-madagascar-cu-trei-feluri-de-ciocolata-dar-fara-coacere

Cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți: https://bucatarici.ro/salam-de-biscuiti-cu-frisca/

Crema de lamaie – Ouale se bat usor cu o furculita, impreuna cu zaharul. Se adauga faina, sarea, apoi sucul de lamaie, laptele si coaja rasa de lamaie. Sosul obtinut se amesteca bine, apoi se strecoara intr-o cratita si se fierbe, la foc mic, pana ce se ingroasa. Se foloseste un tel in forma de para si se amesteca energic pana ce crema este gata, pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Asamblarea prajiturii – Crusta din aluat se coace timp de 15 minute la 180 de grade, pana ce se rumeneste usor pe margini. Se toarna deasupra crema de lamaie si se mai coace timp de inca 15-20 minute. Prajitura cu crema de lamaie se lasa sa se raceasca timp de 30 minute, apoi se taie cu un cutit foarte bine ascutit si trecut tot timpul prin apa calda, pentru a obtine bucati perfecte, spun specialiștii în deserturi.

„Dragostea e un desert”: https://www.comentator.ro/fusion/985-galerie-foto-retetele-clasice-de-dulciuri-care-confirma-ca-dragostea-e-un-desert-briose-bezele-macarons-madeleines

O istorie dulce, cu un mare gastronom francez și câteva replici românești: https://www.comentator.ro/fusion/973-savarina-istorie-dulce-si-povestea-ei-romaneasca-retete-si-galerie-foto

Carolinele – desertul ușor de făcut și de efect de altădată: https://bucatarici.ro/carolinele-bilele-dulci-fermecate-din-anii-70-80/

Budincile – o familie culinară incredibilă: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

Istoria dulce a „colacului burlan” din târgurile de azi: https://bucatarici.ro/de-la-bomul-sasesc-la-colacul-burlan-kurtos-kalacs-de-azi-o-istorie-dulce/

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Joaca-te cu noi ! legume