Ai nevoie de:
500 g biscuiti sfaramiciosi
150 g nuca
4 banane
sucul unei jumatati de lamaie
250 ml frisca lichida
1 lingura rom alb
2 linguri zahar
2 albusuri
2 pliculete zahar vanilinat
1 praf de sare
Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac
Un tort rafinat cu „blat” simplu de făcut, din pișcoturi: https://www.comentator.ro/fusion/1013-cea-mai-simpla-reteta-de-tort-diplomat
Prăjitura cu multă ciocolată, care nu are nevoie de cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/1011-prajitura-madagascar-cu-trei-feluri-de-ciocolata-dar-fara-coacere
Cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți: https://bucatarici.ro/salam-de-biscuiti-cu-frisca/
Cât de savuroasă poate fi această prăjitură: https://www.comentator.ro/fusion/1019-prajitura-dalmatiana-rasfatul-permis
Ce trebuie sa faci:
Cele 4 banane curatate se mixeaza cu sucul strecurat de lamaie, zaharul si romul. Separat, se bate frisca rece si, la jumatatea formarii spumei, se adauga zaharul vanilinat. Apoi se adauga in piureul cu banane.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca in compozitia cu banane.
Prajitura se monteaza in fiecare farfurie de servit unde se alterneaza straturi de biscuiti, crema, rondele de banane si nuci. Se lasa la rece pentru 2 ore inainte de a servi.
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana