Ai nevoie de:
100 grame unt
1 ou
3 linguri zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
2-3 linguri lapte fierbinte
50 grame ciocolata
2 linguri cacao
2 linguri migdale sau nuci tocate marunt
1 lingurita nuca de cocos
1 pachet biscuiti
Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac
Un tort rafinat cu „blat” simplu de făcut, din pișcoturi: https://www.comentator.ro/fusion/1013-cea-mai-simpla-reteta-de-tort-diplomat
Prăjitura cu multă ciocolată, care nu are nevoie de cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/1011-prajitura-madagascar-cu-trei-feluri-de-ciocolata-dar-fara-coacere
Cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți: https://bucatarici.ro/salam-de-biscuiti-cu-frisca/
Cât de savuroasă poate fi această prăjitură: https://www.comentator.ro/fusion/1019-prajitura-dalmatiana-rasfatul-permis
Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto
Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Ce trebuie sa faci:
Pentru crema, sa bate oul cu zaharul, zaharul vanilat si laptele, pana se topeste tot zaharul. Se pune apoi la bain-marie si se bate in continuare pana se obtine o crema de consistenta smantanii. Se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata rasa si cacaua.
Cand se raceste, se amesteca cu untul frecat spuma, nuca de cocos si migdalele tocate marunt.
Intr-o forma mica de chec, se pune o folie de celofan sau de aluminiu, apoi se formeaza straturi succesive din biscuiti si crema de ciocolata. (Jumatate din crema se pastreaza pentru ornat.) Se acopera tortul obtinut cu folie, se preseaza putin si se pune la rece minimum 3 ore.
Iată cum bustul impresionant al lui Dolly Parton, sufletul ei mare și oița clonată au influențat benefic dezvoltarea vaccinului Moderna anti-Covid: https://comentator.ro/fusion/660-dolly-parton-de-la-jolene-la-vaccine
Standardele aberante din showbiz impun standardul slăbănoagelor fără forme dar nu toată lumea este de acord: https://www.comentator.ro/fusion/645-vedete-care-fac-foamea-si-farmecul-modelelor-xxl