" />

Cum se face prăjitura rapidă cu prune și iaurt

prajitura

Ai nevoie de:
1 kg prune
600 gr iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahar
16 linguri faina
esenta rom
scortisoara macinata

Reţete vechi româneşti reinventate

Ce trebuie sa faci:
Amestecam uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizam. Adaugam apoi faina si amestecam pana obtinem un aluat ca o smantana. Turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 25*35).
Spalam prunele, scoatem samburii si le taiem in sferturi. Adaugam scortisoara, amestecam si le lasam cateva minute.
Intindem prunele deasupra aluatului in strat uniform.
Turnam deasupra restul de aluat.
Dam la cuptor la foc mediu si coacem prajitura pana devine rumena deasupra.
Lasam sa se raceasca complet si apoi o taiem cu un cutit bine ascutit.

Dam la cuptor la foc mediu si coacem prajitura pana devine rumena deasupra.

Lasam sa se raceasca complet si apoi o taiem cu un cutit bine ascutit.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume