" />

Gustărele de Anul Nou – BULETE de CAȘCAVAL

a-

lngrediente & Mod de preparare:  Cu răbdare, se dau prin răzătoare o jumătate de kilogram de cașcaval de oaie, se rad 4 – 5 bucăți de cartofi cruzi, se pun un vârf de sare, un praf de piper negru și alături într-un blid adânc se sparg 8 ouă, bătând separat albușurile de gălbenușuri. Se toarnă ouăle, câteva fire de șofran, se presară și o jumătate de kilogram de făină albă pusă fără grabă, în răstimp, se frământă mulțumitor până se face o cocă păstoasă. N-a rămas decât să se prăjescă, în tigaie sau la cuptor, să se rumenească până la culoarea frunzelor de toamnă, în ulei încins, se așază pe un platou de porțelan și se servesc fierbinți, ca o gustare.

Multe alte retete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun” din colecția Bucătărescu, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Joaca-te cu noi ! legume