" />

MERDENELE cu CARNE – rețetă foarte gustoasă!

a

Cele mai gustoase plăcinte la cuptor din lume!

Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto

Inventați, pare-se, ce haiduci, mâncați de tot poporul: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Imposibil de gândit viața fără… cartofi prăjiți: https://www.comentator.ro/fusion/989-dincolo-de-cartofi-prajiti-retetele-care-ne-innebunesc-foto-de-pofta

Pentru fabuloasele merdenele, ai nevoie de:

Aluatul: 500 g faina, 250 g untură, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.

Umplutura: 500 gr carne de porc tocată, 1 ceapă mare roșie făcută solzișori, 1 ceașcă de bulion, mărar verde, sare, boia dulce, nucșoară

OFERTĂ!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Ce trebuie sa faci pentru a-ti reuși această savuroasă rețetă bănățeană (varianta clasică AICI –  https://bucatarici.ro/cum-sa-faci-merdenele-cu-branza/:

 Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untura. Se bate mult, se întinde si se înveleste bucata de untură cu aluatul. Se întinde iar. Operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul în 3 si de 2 ori în 4). Dupa fiecare întindere, se tine un sfert de ora la frigider.

Tapetează tăvile cu hârtie pentru copt pe care se unge cu puțin unt sau cu câteva picături de ulei.

Carnea tocată și solzișorii de ceapă se călesc cu puțin ulei de floarea soarelui, apoi se adaugă bulionul și se lasă să scadă la foc moale până ce se va evapora lichidul. Mixtura rezultată se condimentează cu aromele și mirodeniile favorite, apoi se lasă să se „odihnească” un sfert de oră.

Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o linguriță de umplutură. (Sau, cu ajutorul unui pahar cu deschidere mare, decupează cercuri din foaia de aluat!)

Impatureste patratele pentru a obtine un plic si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.

Pune merdenelele in tavi, unge cu galbenus pe margini si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti, aburinde! Un pic de smântână dreasă cu usturoi alături nu strică, după gust.

Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac

„Dragostea e un desert”: https://www.comentator.ro/fusion/985-galerie-foto-retetele-clasice-de-dulciuri-care-confirma-ca-dragostea-e-un-desert-briose-bezele-macarons-madeleines

O istorie dulce, cu un mare gastronom francez și câteva replici românești: https://www.comentator.ro/fusion/973-savarina-istorie-dulce-si-povestea-ei-romaneasca-retete-si-galerie-foto

Carolinele – desertul ușor de făcut și de efect de altădată: https://bucatarici.ro/carolinele-bilele-dulci-fermecate-din-anii-70-80/

Budincile – o familie culinară incredibilă: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

Istoria dulce a „colacului burlan” din târgurile de azi: https://bucatarici.ro/de-la-bomul-sasesc-la-colacul-burlan-kurtos-kalacs-de-azi-o-istorie-dulce/

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Joaca-te cu noi ! legume