OUĂ UMPLUTE CU AVOCADO ȘI CAȘ AFUMAT
Ingrediente:
4 ouă roșii fierte tare
150 grame caș afumat de oaie
sare
piper
busuioc verde
1 ceapă verde
1 lămâie verde (zeama)
Mod de preparare: Răzuiește cașul și amestecă-l cu gălbenușurile pasate, apoi adaugă pasta de avocado, tip guacamole (dreasă cu zeamă proaspătă de lâmâie, 2 gălbenușuri, sare și piper după gust), cu ajutorul căreia vei obține o savuroasă umplutură consistentă. Toacă mărunt ceapa verde, adaug-o la umplutură și condimentează cu sare, piper și. Umple ouăle cu compoziția rezultată.
Ocaziile festive merită rețete cu totul speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac
Când mâncarea se transformă în Rugăciune, mâncărurile au Har: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
…Iarna nu-i ca vara și nici salata rusească precum salata de boeuf: https://www.comentator.ro/fusion/795-galerie-foto-si-retete-pentru-sarbatori-salata-ruseasca-nu-i-ca-salata-de-boeuf
Păstorel Teodoreanu considera că un cozonac reușit se poate face numai cu 50 de ouă de țară! Cel puțin, așa proceda bunica sa: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
OUĂ UMPLUTE CU CIUPERCI
Ingrediente:
6 ouă
2 gălbenuşuri
1 lingură muştar
100 ml ulei
100 grame şuncă
100 grame ciuperci
sare
piper
câteva frunze de salată verde
Mod de preparare: Se pregătesc la fel ca mai înainte. Se înlocuiesc castraveţii în oţet cu ciuperci înăbuşite şi tăiate foarte mărunt.
OFERTĂ SPECIALĂ!
Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!
1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;
2. Reţete vechi româneşti reinventate;
3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;
5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;
6. Rețete de Paște reinterpretate;
7. Alfabetul mâncării sănătoase
OUĂ UMPLUTE CU FICAT DE GÂSCĂ
Ingrediente:
6 ouă
100 grame ficat de gâscă
o linguriță de unt proaspăt
sare
câteva frunze de salată verde
Mod de preparare: Fierbe ouăle tari, curăță-le de coajă și taie-le în două, pe lungime. Scoate gălbenușurile și amestecă-le cu ficatul de gâscă, apoi adaugă untul, sarea și o linguriță de condiment Vegeta, totul concurând pentru un gust îmbietor. Cu această compoziție se umplu jumătățile de ou, care se așază în farfurie pe un strat de salată verde cu maioneză.
Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun
Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati
Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto
Deliciul suprem de Sărbători la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră!: https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto
Ritual barbar dar bucate nemaipomenit de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta
Inventați, pare-se, de haiduci dar prețuiți de tot poporul pofticios: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
OUĂ UMPLUTE CU PASTĂ DE PEȘTE
Ingrediente:
6 ouă
50 grame unt proaspăt
1 linguriţă pastă de peşte (anşoa)
câteva frunze de salată verde
Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit se curăţă şi se taie pe lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se sfărâme. Gălbenuşurile se pun într-un castron, adăugându-se untul şi o linguriţă de pastă de peşte. Toate acesea se freacă bine până ce se obţine o pastă omogenă cu care se umplu albuşurile. Se aşază pe o farfurie şi se pun împrejur frunze de salată verde.
Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!
Pachetul conține cărțile
2. Tainica inimă a Bucureștilor
3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei
OUĂ UMPLUTE CU SOS DE MUȘTAR
Ingrediente:
6 ouă
2 linguri muştar
2 gălbenuşuri
sare
150 ml ulei
3 sardele de Lissa
capere
2-3 castraveţi în oţet
Mod de preparare: Se pregătesc cele şase ouă ca mai înainte. Se freacă gălbenuşurile date prin sită cu muştarul, gălbenuşurile crude, sare, ulei turnat puţin câte puţin, ca la maioneză. Separat, se spală şi se curăţă de oase sardelele, se taie foarte mărunt câteva capere şi 2-3 castraveţi mici în oţet. Se amestecă toate acestea cu jumătate din sosul de muştar şi se umplu jumătăţile de ou. Pe fiecare ou se pune câte o caperă. sosul rămas se toarnă într-o farfurie, iar deasupra se aşază cu grijă ouăle. Împrejur se pun frunze de salată verde sau felii de ridichi de lună.
OUĂ UMPLUTE PICANTE
Ingrediente:
6 ouă
2 gălbenuşuri
1 lingură muştar
100 ml ulei
100 grame carne de pasăre sau şuncă
2 castraveţi în oţet
sare
piper
câteva frunze de salată verde
Mod de preparare: Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit se curăţă, se taie în două în lat şi se taie puţin din capetele rotunjite, astfel ca ouăle să poată sta în picioare ca nişte păhărele. Se scot gălbenuşurile şi se împart în două. Jumătate se trece prin sită şi se amestecă cu o lingură de muştar, cu gălbenuşurile crude şi cu puţină sare. Se pune uleiul, turnându-l câte puţin şi amestecând mereu, până ce sosul este gata. Gălbenuşurile lăsate deoparte se freacă bine cu carnea de pasăre fiartă ori friptă sau şunca, date prin maşina de tocat. Se adaugă castraveţii tocaţi foarte mărunt şi o lingură sau două din sosul pregătit mai înainte. Se pune sare şi piper după gust. Cu această compoziţie se umplu ouăle cu vârf. Se toarnă sosul în farfuria cu care vor fi servite la masă, şi deasupra se aşază jumătăţile de ou umplute. Împrejur se pun foi de salată verde sau aspic tocat.
Multe alte retete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun” din colecția Bucătărescu, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.
Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!
1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;
2. Confesiunile unui bucătar fericit;
6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;
7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun