" />

PLĂCINTA împletită cu CIOCOLATĂ

Braided Nutella Bread

Ai nevoie de:

450 grame de faina
200 ml de lapte
2 galbenusuri
albusurile pentru uns
8 grame de drojdie uscata
30 grame de unt
70 grame de zahar
un praf de sare
200 grame de Nutella

Inventați, pare-se, de haiduci dar prețuiți de tot poporul pofticios: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Când mâncarea se transformă în Rugăciune, mâncărurile au Har: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto

…Iarna nu-i ca vara și nici salata rusească precum salata de boeuf: https://www.comentator.ro/fusion/795-galerie-foto-si-retete-pentru-sarbatori-salata-ruseasca-nu-i-ca-salata-de-boeuf

Păstorel Teodoreanu considera că un cozonac reușit se poate face numai cu 50 de ouă de țară! Cel puțin, așa proceda bunica sa: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua

De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

 

Mod de preparare:

Pune drojdia peste laptele caldut si lasa 10-15 minute sa se limpezeasca. Da faina prin sita pentru un aluat mai fin, adauga zaharul si sarea. Amesteca-le bine pe toate. Peste faina pune galbenusurile, drojdia si untul. Amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn.

Framanta vreo 7 minute aluatul, pana devine fin si foarte putin lipicios. Lasa-l la crescut intr-un loc cald vreo 40-60 de minute, pana aproape isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, pune-l pe suprafata de lucru si mai framanta-l timp de 1 minut. Apoi taie-l in 4 parti egale. Ia prima foaie, intinde-o cam de 2-3 mm grosime.  Dupa ce i-ai dat forma rotunda, pune foaia pe hartia de copt. Urmeaza aceeasi procedura pentru celelalte 3 foi.

Pe prima foaie pune Nutella si intinde-o respectand conturul. Cand ai intins bine, pune deasupra urmatoarea foaie si repeta procesul.  Ia o cana mica si fixeaza centrul. Apoi, cu un cutit care taie foarte bine, taie 4 fasii egale incepand de la conturul centrului. Apoi imparte cele 4 fasii in 8 parti egale, iar cele 8 in 16.

Ia cate doua fasii vecine si suceste-le de doua ori catre exterior. Apoi, pentru a-i da forma frumoasa, indoaie colturile sub ea. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge prajitura cu albus inainte sa o pui la cuptor pentru a se rumeni frumos.

 

Joaca-te cu noi ! legume