" />

PRĂJITURĂ cu brânză dulce la pahar

desert

Ai nevoie de:

căpșune sau fructe de pădure mici

biscuiti (preferabil, din cei digestivi)

brânză mascarpone

zahăr

esență de vanilie

Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

În grădina astrelor! Florile care ne definesc existența într-un zodiac inedit: https://www.comentator.ro/planeta/871-zodiacul-florilor-toate-cele-12-zodii-reinterpretate

Toate cele 12 zodii văzute din perspectivă culinară: https://www.comentator.ro/fusion/857-zodiac-culinar-complet-cum-mananca-unde-mananca-si-ce-mananca-fiecare-zodie

Ce trebuie să faci: Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza. Branza mascarpone se freaca bine cu zahar si esenta de vanilie. Se montează apoi „prajitura” fără coacere. Pui un strat de biscuiti, unul de branza si unul de capsune taiate (sau fragi, mure, afine, agrișe, zmeură), apoi repeti. La final, adaugi câteva fructe frumoase si o frunzulita de menta. Practic, iese un fel de cheesecake ușor de făcut și extrem de gustos, în acord cu savoarea anotimpului… fiindca poti folosi fructe proaspete say congelate sau din compot…

De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

 

Joaca-te cu noi ! legume