Ai nevoie de:
căpșune sau fructe de pădure mici
biscuiti (preferabil, din cei digestivi)
brânză mascarpone
zahăr
esență de vanilie
Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto
Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto
În grădina astrelor! Florile care ne definesc existența într-un zodiac inedit: https://www.comentator.ro/planeta/871-zodiacul-florilor-toate-cele-12-zodii-reinterpretate
Toate cele 12 zodii văzute din perspectivă culinară: https://www.comentator.ro/fusion/857-zodiac-culinar-complet-cum-mananca-unde-mananca-si-ce-mananca-fiecare-zodie
Ce trebuie să faci: Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza. Branza mascarpone se freaca bine cu zahar si esenta de vanilie. Se montează apoi „prajitura” fără coacere. Pui un strat de biscuiti, unul de branza si unul de capsune taiate (sau fragi, mure, afine, agrișe, zmeură), apoi repeti. La final, adaugi câteva fructe frumoase si o frunzulita de menta. Practic, iese un fel de cheesecake ușor de făcut și extrem de gustos, în acord cu savoarea anotimpului… fiindca poti folosi fructe proaspete say congelate sau din compot…
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1