" />

PRĂJITURA cu CIOCOLATĂ, fără făină, din doar două ingrediente!

negresa

Ai nevoie de:

250 g crema de ciocolata
4 oua mari

Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac

Un tort rafinat cu „blat” simplu de făcut, din pișcoturi: https://www.comentator.ro/fusion/1013-cea-mai-simpla-reteta-de-tort-diplomat

Prăjitura cu multă ciocolată, care nu are nevoie de cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/1011-prajitura-madagascar-cu-trei-feluri-de-ciocolata-dar-fara-coacere

Cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți: https://bucatarici.ro/salam-de-biscuiti-cu-frisca/

Cât de savuroasă poate fi această prăjitură: https://www.comentator.ro/fusion/1019-prajitura-dalmatiana-rasfatul-permis

Ce trebuie sa faci:

Ouale se bat cu mixerul, pe viteza cea mai mare, pana cand isi tripleaza volumul. Acest pas este foarte important si nu trebuie scurtat. Altfel, prajitura nu va avea textura potrivita si se va simti gustul de ou.

Crema de ciocolata se pune intr-un bol si se topeste usor la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Trebuie doar sa se inmoaie putin.

in bolul cu ciocolata se adauga o treime din ouale batute si se omogenizeaza foarte bine, pana cand nu se mai vad urmele de ou. Se adauga inca o treime din ouale batute si se omogenizeaza din nou. Se adauga si restul de ou, amestecand din nou foarte bine.

Compozitia se pune intr-o tava putin adanca pe hartie de copt. Se pune in cuptor la foc mic, aproximativ 20 de minute sau pana cand se intareste suficient astfel incat varful de cutit introdus in prajitura sa iasa curat.

„Dragostea e un desert”: https://www.comentator.ro/fusion/985-galerie-foto-retetele-clasice-de-dulciuri-care-confirma-ca-dragostea-e-un-desert-briose-bezele-macarons-madeleines

O istorie dulce, cu un mare gastronom francez și câteva replici românești: https://www.comentator.ro/fusion/973-savarina-istorie-dulce-si-povestea-ei-romaneasca-retete-si-galerie-foto

Carolinele – desertul ușor de făcut și de efect de altădată: https://bucatarici.ro/carolinele-bilele-dulci-fermecate-din-anii-70-80/

Budincile – o familie culinară incredibilă: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

Istoria dulce a „colacului burlan” din târgurile de azi: https://bucatarici.ro/de-la-bomul-sasesc-la-colacul-burlan-kurtos-kalacs-de-azi-o-istorie-dulce/

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Joaca-te cu noi ! legume