" />

PRĂJITURA cu gem și nucă – rețeta simplă de la mânăstire

a

Ingrediente

350 gr făină,

100 gr zahăr,

1 linguriţă sare,

10 gr praf de copt,

200 gr margarină,

1 borcan gem de prune,

100 gr nucă măcinată.

Mod de preparare 

Într-un castron cernem făina cu praful de copt.

Adăugăm sarea, zahărul şi amestecăm până la omogenizare.

Margarina se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste făină, frământăm până obţinem un aluat sfărâmicios.

Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină şi se tasează bine.

Se unge aluatul cu gem şi se presară nuca măcinată.

Se presara restul de aluat deasupra şi se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Servim după ce se răceşte.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume