" />

PRĂJITURA cu mere – rețeta simplă ca pe vremuri

a

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

De la Kera Calița citire, care a moștenit rețeta de la o mătușă mare gospodină, capabilă să improvizeze un desert gustos în 30 de minute!

Reţete vechi româneşti reinventate

Ai nevoie de: 500 grame făină, 1 pachet de margarină, 1 linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie, 1 ou, 1 ceașcă de zahăr, 1 kg mere rase (dustuite la tigaie cu zahăr, nelăsându-le să se ardă), zahăr pudră și scorțișoară (pentru ornat), stafide (opțional)

Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac

Un tort rafinat cu „blat” simplu de făcut, din pișcoturi: https://www.comentator.ro/fusion/1013-cea-mai-simpla-reteta-de-tort-diplomat

Prăjitura cu multă ciocolată, care nu are nevoie de cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/1011-prajitura-madagascar-cu-trei-feluri-de-ciocolata-dar-fara-coacere

Cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți: https://bucatarici.ro/salam-de-biscuiti-cu-frisca/

Cât de savuroasă poate fi această prăjitură: https://www.comentator.ro/fusion/1019-prajitura-dalmatiana-rasfatul-permis

Povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

Ce trebuie să faci: Faci o bilă de aluat clasic, bine frământată și lăsată la dospit la rece, din care apoi rulezi două foi de aluat pe dimensiunea tăvii. (Sau cumperi aluatul gata făcut dacă nu ai răbdare perntru acest procedeu simplu!) Între cele două foi, pui merele „dustuite” (amestecate cu stafide, dacă îți plac) bagi tava la cuptorul deja încins și lași la foc mediu 30-40 minute. Faci testul tradiționalcu scobitoarea și, dacă aceasta nu iese încleiată ci curată, scoți tava, lași câteva minute să se răcească, presari cu zahăr pudră și scorțișoară, porționezi în pătrate sau romburi și aduci la masă, alături de o ceașcă de ceai. O după-amiază perfectă de stat la discuții între prieteni!

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume