" />

Reginele vitaminelor! Ce superfructe e bine sa mananci

Fruit collage

Aceste superfructe sunt adevarate magazii cu vitamine, minerale si antioxidanti. Toate fructele sunt bune si mereu necesare, dar dintre toate, aceste 15 superfructe sunt cu adevarat exceptionale!

Murele
Contin zece antioxidanti, care sunt printre cei mai eficienti in lupta cu radicalii liberi. Contin fibre si vitamine esentiale in cantitati impresionante.

Merele
Sunt cele mai consumate fructe din lume. Sunt o foarte buna sursa de fibre, sunt benefice pielii si sunt bogate in antihistamine, cu efect antialergic si antiinflamator. Merele sunt un adevarat medicament pentru sanatatea plamanilor.

Pepenele galben
Este fructul care tine pielea frumoase, sanatoasa si tanara. Este foarte bogat in vitamina A si vitamina C .

Afinele
Aflate pe lista celor 15 superfructe, afinele stimuleaza activitatea cerebrala, sustin acuitatea vizuala, memoria si capacitatea de concentrare. Sunt bogate in magneziu, care stimuleaza metabolismul si controleaza depozitele de grasimi.

Ciresele
Sunt foarte bogate in antioxidanti si anthocianin care reduc inflamatiile, scad nivelul grasimilor in sange.

Lamaile
Pe buna dreptate asezate pe lista celor 15 superfructe sunt o adevarata comoara pentru continutul masiv de vitamina C, fibre si pentru calitatea de aliment alcalin care echilibreaza Ph-ul intern al metabolismului.

Strugurii
Contin in principal resveratol, un puternic antioxidant care previne afectiunile cardio-vasculare si previne aparitia bolii Alzheimer.

Grepfrutul
Este cel mai bun fruct pentru dieta. Are capacitatea de reduce depozitele de grasimi si scade colesterolul.

Kiwi
“Cartoful verde” este unul din cele 10 superfructe si este cel mai bogat fruct in vitamine din grupul B. Este bogat in minerale si prebiotice naturale.

Prunele
Sunt fructe care au capacitatea de a reduce stresul si a combate efectele acestuia. Prunele contin un antioxidant numit acid chlorogenic care anuleaza efectele cortizolului si prin aceasta combat stresul.

Rodia
Acest fruct isi merita din plin locul pe lista celor 10 superfructe. Sunt pline de antioxidanti si doze foarte mari de vitamine esentiale.

Avocado
Este un fruct care trebuie mancat de fiecare dintre noi cel putin o data in fiecare saptamana. Este un fruct minunat care scade grasimile periculoase. In plus aduce grasimi sanatoase esentiale pentru buna functionare a metabolismului.

Papaya
Desi intra in categoria fructelor exotice, papaya este una din cele 15 superfructe care tine inima sanatoasa. Este bogat in vitamina A, C si E si este ideal in dieta femeilor.

Zmeura
Congelata sau proaspata este la fel de buna si este unula din cele 15 superfructe pentru sanatate, fiind un substantial ajutor in diete, aduce vitamine, minerale si fibre. Intr-o cana de zmeura se afla 25% din doza zilnica necesara de vitamina C.

Pepenele rosu
Ideal vara, pepenele este o sursa perfecta de licopen, comparabila cu cea din rosii, care au cantitatea maxima. Pepenele are putine calorii, vitamina A si C.

Joaca-te cu noi ! legume