" />

SALAM de BISCUIȚI cu frișcă – rețeta simplă

salam biscuiti

Poți face salam de biscuiți în mai multe feluri; poți sfărâma biscuiții și amesteca cu crema favorită de ciocolată sau poți să faci un  turnuleț haios…

Ai nevoie de:
10-12 biscuiti
1/2 cana lapte
200 ml smantana rece
2 linguri zahar

Pentru glazura de ciocolata: 125 ml smantana
125 grame ciocolata neagra
migdale

Cea mai rafinată rețetă de tort: https://www.comentator.ro/fusion/1005-cea-mai-rafinata-reteta-de-tort-de-ciocolata-cu-cafea-si-crema-de-coniac

Un tort rafinat cu „blat” simplu de făcut, din pișcoturi: https://www.comentator.ro/fusion/1013-cea-mai-simpla-reteta-de-tort-diplomat

Prăjitura cu multă ciocolată, care nu are nevoie de cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/1011-prajitura-madagascar-cu-trei-feluri-de-ciocolata-dar-fara-coacere

Ce trebuie sa faci: Intr-un mixer, freaca smantana cu zaharul pana iese o frisca ferma. Inmoaie biscutii in lapte pentru o secunda, unge-i cu frisca apoi formeaza un turnulet. Cu o spatula, inveleste salamul in frisca, apoi pune-l la frigider.

Cand e timpul de servit, pune la fiert smantana, iar cand aceasta s-a incalzit, ia-o de pe foc si adauga ciocolata maruntita. Pune salamul de biscuiti pe o farfurie, apoi acopera-l cu ciocolata si presara migdale maruntite. Mai lasa prajitura un pic la frigider.

Dragostea e un desert”: https://www.comentator.ro/fusion/985-galerie-foto-retetele-clasice-de-dulciuri-care-confirma-ca-dragostea-e-un-desert-briose-bezele-macarons-madeleines

O istorie dulce, cu un mare gastronom francez și câteva replici românești: https://www.comentator.ro/fusion/973-savarina-istorie-dulce-si-povestea-ei-romaneasca-retete-si-galerie-foto

Carolinele – desertul ușor de făcut și de efect de altădată: https://bucatarici.ro/carolinele-bilele-dulci-fermecate-din-anii-70-80/

Budincile – o familie culinară incredibilă: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Toate marile rețete de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto

Istoria dulce a „colacului burlan” din târgurile de azi: https://bucatarici.ro/de-la-bomul-sasesc-la-colacul-burlan-kurtos-kalacs-de-azi-o-istorie-dulce/

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Joaca-te cu noi ! legume