" />

Salata de CREIER – delicatesa de demult

salata-creier-1

salata-2

Se fierbe un kilogram de creier într-o oală și, pentru savoare, se pun: foi de dafin, piper boabe, sare, bobițe de enibahar și un strop de oțet. Se scurge cu grijă să nu rămână strop de zeamă, apoi se freacă bine cu o lingură de lemn adăugându-se ca la icre, untdelemn și zeamă de lămâie, picătură cu picătură. Se așază pe un pat de lăptuci proaspete.  Lângă salata de creier, se așază, pentru gust rafinat, ceapă tocată fin, măsline negre și pâine coaptă în casă cu coajă crocantă și miez pufos.

Multe alte retete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun” din colecția Bucătărescu, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Rețete de Paște reinterpretate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati

Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto

Deliciul suprem de Sărbători la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor

Nu cunosc nimic mai bun de Sărbătorile de Iarnă decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră!: https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto

Ritual barbar dar bucate nemaipomenit de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta

Inventați, pare-se, de haiduci dar prețuiți de tot poporul pofticios: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Joaca-te cu noi ! legume