" />

Tort de MORCOVI cu cremă de BRÂNZĂ

tort de morcov

Ai nevoie de:

325 gr faina
125 gr faina de ovaz
1 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara macinata
300 gr zahar nerafinat
300 ml ulei vegetal
4 oua mari batute usor
100 gr nuci maruntite
100 gr de fulgi de nuca de cocos
300 gr de morcovi fierti apoi facuti piureu
250 gr de bucati de ananas, scurse si facut piureu

Pentru crema de branza

250 gr crema de branza
200 gr zahar pudra
1 lingurita de extract de vanilie si sucul de la jumatate de lamaie

Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Măcar în weekend să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca ingredientele uscate, apoi zaharul intr-un vas. Adauga uleiul, ouale si vanilia. Adauga apoi nucile, cocosul, morcovii si ananasul. Coace timp de 45 de minute. Lasa trei ore la racit.

2. Pentru crema, amesteca toate ingredientele si pune-le peste tort.

Joaca-te cu noi ! legume